Facebook ще прави собствени ТВ сериали

Социалната мрежа Facebook Inc ще създава собствени телевизионни сериали. Компанията вече води разговори с холивудски студия, като се очаква появата на първия телевизионен продукт още това лято, предава profit.bg.
 
От Facebook са посочили по време на срещите си с представители на холивудски агенции, че могат да отделят бюджет в размер на 3 млрд. долара на епизод, пише изданието, позовавайки се на свои източници, близки до ситуацията.
 
Социалната мрежа се цели в аудиторията на възраст от 13 до 34 години, с фокус върху 17-30-годишните зрители. Компанията вече е подготвила сериала "Непознати" (Strangers) – драма, посветена на взаимоотношенията, и шоу програмата със състезателен привкус "Last State Standing". Facebook не са коментирали появилата се информация. Социалната мрежа планира да пуска нови епизоди от сериалите си по традиционния начин, а не подобно на Netflix и Amazon, които пускат цели сезони наведнъж. Компанията има намерението да споделя данни относно зрителите си с Холивуд. 
 
Паралелно с това, Apple назначиха президентите на Sony Pictures Television Jamie Erlicht и Zack Van Amburg в началото на настоящия месец. Двамата ще оглавят усилията на технологичната компания в създаването на видео съдържание. Apple стартираха своя преход към телевизионните предавания, след като пуснаха през миналата седмица риалити шоу на име Planet of the Apps. В бъдеще компанията планира да адаптира сегментът Carpool Karaoke – част от предаването на комика James Corden, излъчвано по CBS. Адаптацията на Apple ще се завърти през идния месец август.

Свързани новини

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023

Ново във видеоплатформата

20.10.2023

Настъпва важна промяна във Facebook

28.09.2023

ИИ отстъпва на човека - все още

19.09.2023

"Да" на рока, "не" на диабета!

29.08.2023