Facebook ще прави собствени ТВ сериали

Социалната мрежа Facebook Inc ще създава собствени телевизионни сериали. Компанията вече води разговори с холивудски студия, като се очаква появата на първия телевизионен продукт още това лято, предава profit.bg.
 
От Facebook са посочили по време на срещите си с представители на холивудски агенции, че могат да отделят бюджет в размер на 3 млрд. долара на епизод, пише изданието, позовавайки се на свои източници, близки до ситуацията.
 
Социалната мрежа се цели в аудиторията на възраст от 13 до 34 години, с фокус върху 17-30-годишните зрители. Компанията вече е подготвила сериала "Непознати" (Strangers) – драма, посветена на взаимоотношенията, и шоу програмата със състезателен привкус "Last State Standing". Facebook не са коментирали появилата се информация. Социалната мрежа планира да пуска нови епизоди от сериалите си по традиционния начин, а не подобно на Netflix и Amazon, които пускат цели сезони наведнъж. Компанията има намерението да споделя данни относно зрителите си с Холивуд. 
 
Паралелно с това, Apple назначиха президентите на Sony Pictures Television Jamie Erlicht и Zack Van Amburg в началото на настоящия месец. Двамата ще оглавят усилията на технологичната компания в създаването на видео съдържание. Apple стартираха своя преход към телевизионните предавания, след като пуснаха през миналата седмица риалити шоу на име Planet of the Apps. В бъдеще компанията планира да адаптира сегментът Carpool Karaoke – част от предаването на комика James Corden, излъчвано по CBS. Адаптацията на Apple ще се завърти през идния месец август.

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Целият музикален бранш на едно място

05.03.2024

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023