Проверете каква лична информация знае Google за вас

Повечето потребители са наясно, че Google събира информация за тях, но замисляли сте се какво точно компанията знае и не разполага ли с твърде много лична информация за вас. Ето 6 полезни линка, с които бързо ще проверите какви данни предоставяте на Google, препоръчани от dariknews.bg:
 
1. Какво мисли Google за вас
За да ви предложи подходящи реклами, Google събира информация за вас и създава профил. Вие обаче може да контролирате и преглеждате тази информация, както и да видите какво от нея Google предоставя на рекалмодатели. Oт тук можете да настроите вашите предпочитания.
 
Google разполага с инструмент, известен като Google Analytics, чрез който много търговци разбират кои страници сте посетили, колко пъти, кое ви е задържало вниманието за най-дълъг период от време. Има опция и да изключите събирането на този вид данни от тук.
 
2. Какво знае Google за вашето местоположение
Ако използвате Android, мобилното устройство може да изпраща вашето местоположение на Google. Тук можете да видите цялата история на посетените от вас места, или поне да видите колко от тях Google пази.
 
3. Можете да видите цялата история на търсенията си
Google помни всяко едно търсене, което сте правили чрез търсачката. Записва и абсолютно всяка реклама, върху която сте кликнали умишлено или не. Тук можете да проверите какво и кога сте търсили.
 
4. Списък с устройства, получили достъп до акаунта ви
Можете да видите списък с всички устройства, които имат достъп до акаунта ви, ако кликнете тук.
 
5. Кои приложения имат достъп до вашите данни в Google
В таблото за управление можете също така да проверите кои приложения имат достъп до вашите данни. Можете да видите и точния тип разрешения за профила и да редактирате достъпа от тук.
 
6. Изтеглете всичките си данни
Google има опция за създаване на архив с данните ви, събирани от собствените му продукти и приложения. От тук можете да прегледате кои от вашите данни да архивирате: мейли, контакти, информация за профила, снимки, клипове и т.н.

Свързани новини

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023

Ново във видеоплатформата

20.10.2023

Настъпва важна промяна във Facebook

28.09.2023

ИИ отстъпва на човека - все още

19.09.2023

"Да" на рока, "не" на диабета!

29.08.2023