Технологии

29.03.202117:00

Кои са трите най-добри смартфона през тази година

Класация на смартфоните, базирани на операционните системи Android и Ios, представи американската рейтингова организация Consumer Reports. Това e неправителствена организация, която прави рейтинги на всякакви продукти. Всяка година тя тества десетки модели телефони, като проверява основните им характеристики - издържливост на батерията,... прочети още »
02.03.202116:14

WhatsApp спира съобщенията на всеки, отказал новите правила

Потребителите на WhatsApp, които не приемат актуализираните условия на платформата до 15 май, няма да могат да получават или изпращат съобщения. Техните акаунти ще бъдат посочвани като "неактивни", а когато е поставен такъв етикет, могат да бъдат изтрити след 120 дни, предаде manager.bg.   Обажданията и известията ще... прочети още »
16.10.202013:21

Frost Wash: нова революционна технология за самопочистване на...

Климатиците отдавна присъстват в живота на всяко домакинство. Дори и най-скептичните потребителите, намират че в летните жеги или студа през зимата, климатика остава най-икономичния, бърз и ефективен начин да охладите или стоплите дома. В сезона на вирусите и в разгара на Covid-19, въпроса за качеството на въздуха и ефекта върху... прочети още »
19.11.201915:14

WT:Social – социалната мрежа без реклама

Jimmy Wales, съосновател на интернет енциклопедията Wikipedia, стартира нова социална мрежа без реклами и "кликбейт" публикации. Подробности за проекта, наречен WT:Social, разкрива TechNews.bg.   Както и при останалите социални мрежи, WT: Social позволява публикуване на различни материали и дискусия чрез коментари. Емисията... прочети още »
12.11.201910:14

Instagram премахва брояча на лайкове

Социалната мрежа Instagram, собственост на Facebook, ще започне да деактивира броячите на харесвания за потребителите в САЩ от следващата седмица, съобщи мениджърът на проекта Адам Мосери по време на конференцията Wired 25, пише TechNews.bg.   Режимът, който значително променя обичайния принцип на работа на Instagram, все още е в... прочети още »
08.10.201913:57

6 киберзаплахи, които не трябва да пропускаме

Когато се говори за киберсигурност, най-често се сещаме за събития, които влизат в заглавията на вестниците – откраднати лични данни на милиони хора, пробиви в защитите, сринати сайтове, отвличане на компютри и откупи. Има и неща, за които не се замисляме. Сред тях са USB флашките, забавните онлайн тестове и др. Но те също могат да са... прочети още »
16.09.201912:51

Първото издание на Career Show напълни Арена Армеец

Кариерното експо за квалифицирани кадри Career Show 2019 събра на едно място 2100 преселектирани кандидати и 130 от топ работодателите на България. То се състоя на 10 септември в Арена Армеец и освен с голям брой разнообразни фирми, посетителите имаха възможност да се включат в цели 4 тематични програми.    През целия ден,... прочети още »
09.08.201910:18

Facebook ще сменя имената на Instagram и WhatsApp

Facebook планира да ребрендира две от най-популярните си услуги – Instagram и WhatsApp, като добави и своето име към техните наименования. Социалната мрежа за снимки ще се нарича "Instagram от Facebook", а месинджърът ще бъде преименуван на "WhatsApp от Facebook", съобщи TechNews.bg.   Служителите на... прочети още »
08.08.201916:29

Приложенията за запознанства ни правят още по-самотни

Трудно е да си го представим, но изследователите твърдят, че е така: приложенията за запознанства ни карат да се чувстваме още по-самотни, установиhaучени от Университета в Охайо, пише TechNews.bg. Проучването, публикувано преди броени дни в списание "Социални и лични отношения", сочи, че хората, които системно и натрапчиво... прочети още »
31.05.201913:00

Благотворителна изложба "Фотографи за Фондация Тео"

Морско казино Варна представя "Фотографи за Фондация Тео" – благотворителна изложба на български фотографи, за които запалването в детските души на факела на знанието е от първостепенно значение за бъдещето на България.   Кой друг би могъл да събере понятия като мъж на годината, народен будител, почетен гражданин,... прочети още »
29.03.201914:57

Любо Киров влезе "В час по интелектуална собственост" с...

Защо съпругата на Рой Орибсън е забранила хитът "Pretty Woman" да бъде използван в реклама за тоалетна хартия? Коя е българката, за чийто филм U2 са дали абсолютно безвъзмездно правата за използване на "Beautiful Day"? Можем ли да определим при какви условия да бъде ползвана една снимка или песен в... прочети още »