Facebook ще сменя имената на Instagram и WhatsApp

Facebook планира да ребрендира две от най-популярните си услуги – Instagram и WhatsApp, като добави и своето име към техните наименования. Социалната мрежа за снимки ще се нарича "Instagram от Facebook", а месинджърът ще бъде преименуван на "WhatsApp от Facebook", съобщи TechNews.bg.
 
Служителите на Facebook вече са предупредени за предстоящото ребрандиране. Според представители на компанията, собствеността върху продукти, притежавани от Facebook, трябва да се изрази по-ясно. Известната отдалеченост на Instagram и WhatsApp от Facebook позволи на социалната мрежа и месинджъра, собственост на компанията, да избегнат скандали, свързани с поверителността, в които Facebook редовно бива въвличана.
 
Към момента е известно, че имената на съответните приложения Instagram и WhatsApp в магазините за цифрово съдържание ще бъдат променени. По този начин Facebook възнамерява да повиши репутацията на собствените си продукти на фона на последните скандали, свързани с поверителността на данните на потребителите.
 
Наскоро Федералната комисия по търговия на САЩ (FTC) разреши поредното разследване срещу Facebook. Този път Комисията иска да разбере защо Facebook придобива други компании. По време на разследването ще се установи дали покупката на компании не е опит за освобождаване от потенциални конкуренти. През последните 15 години Facebook е купила около 90 компании, включително Instagram и WhatsApp.

Свързани новини

Смартфонът, който победи конкуренцията

12.08.2021

Spotify с нова функция

03.06.2021

Слушаме Spotify директно във Facebook

27.04.2021

Топ 3 на най-добрите смартфони през 2021

29.03.2021

WhatsApp променя правилата

02.03.2021