Технологии

20.02.202313:25

Facebook и Instagram с нова платена функция за повече сигурност на...

Най-големите социални мрежи Facebook и Instagram въвеждат нова платена услуга.   Тя е за допълнителна защита на страниците и профилите на потребителите и за първи път е платена. Новината съобщи Марк Зукърбърг в личния си профил.   "Meta Verified е абонаментна услуга, която ще ви позволи да потвърдите акаунта си с... прочети още »
09.02.202316:36

Учени кръстиха противогъбично вещество на Киану Рийвс

Учени от Института "Лайбниц" за изследване на природни продукти и инфекциозна биология са открили ново естествено вещество с мощни антимикробни и противогъбични свойства, съобщава life.dir.bg.   Веществото се произвежда от бактерии от рода Pseudomonas. Новата група молекули е наречена "кианумицини" - на името на... прочети още »
04.01.202317:56

Социалните медии изменят мозъците на подрастващите - ето как

Честата проверка на случващото се в социалните медии е свързана с по-голяма чувствителност към "социални награди", установи проучване на връзката между ранното използване на социални медии от тийнейджъри и промените в мозъците им за период от три години.    Учените подчертават, че откритите мозъчни промени не... прочети още »
05.12.202214:01

Как да се предпазим от киберпрестъпниците по Коледа

Коледа е специално време за семейството, близките и приятелите. Коледа е специално време и за киберпрестъпниците. Сега те се възползват от дните за лудо пазаруване, за да засилят фишинг атаките, рансъмуера и дори заразяването със зловреден софтуер.   Всички, които са склонни да пазаруват от електронни магазини, сега трябва да са... прочети още »
17.11.202213:25

Над 1 милиард млади хора за застрашени от проблеми със слуха...

Начинът, по който младите хора слушат музика днес, независимо дали вкъщи на слушалки или на фестивал на открито, може потенциално да доведе до широкомащабни проблеми със слуха (включително пълна загуба) по цял свят.    Според ново проучване, цитирано от Consequence, някъде между 670 милиона и един милиард и 350 милиона млади... прочети още »
24.08.202215:35

Facebook бъг заля фийдовете ни със смешни мемета

Най-голямата социална мрежа Facebook се събуди днес със странен бъг, който изпълни фийдовете на потребителите със смешни публикации от профили на световни знаменитости.   Мрежата беше наводнена с мемета и шегички, споделени към страниците на звезди от ранга на Лейди Гага, The Beatles, Pink Floyd, Джеки Чан и много други. Така... прочети още »
19.08.202216:20

Използвате ли браузъра Chrome? Ето какво трябва да направите незабавно

В браузъра Chrome е открита опасна уязвимост, съобщава technews.bg. Вече е достъпен ъпдейт за отстраняване на проблема, а потребителите, които все още не са обновили браузъра си, е препоръчително да го направят веднага.   Уязвимостта не само е потенциално опасна, но според източници на Mashable от известно време се използва... прочети още »
18.08.202212:40

Песен на Джанет Джаксън спира работата на лаптопи

История, граничеща с паранормалното, сподели в корпоративния блог служител на Microsoft. Оказва се, че възпроизвеждането на една конкретна песен може да доведе до спиране на работата на лаптоп.   Специалист от техническата поддръжка на Windows XP установява, че при възпроизвеждане на песента „Ритъм нация” на популярната... прочети още »
16.08.202209:53

DEV.BG All in One 2022 - за симбиозата между технологиите и...

Kонференцията DEV.BG All In One събира на едно място над 2500 професионалисти от технологичния свят.   DEV.BG All in One е годишна конференция, която събира значими и успешни хора - лектори, които ни срещат с едни от най-бързо развиващите се проекти, както в България, така и в чужбина. Тази година те ще ни накарат да се замислим за... прочети още »
28.07.202213:01

Видеоигра за Васил Левски излезе за Android и PC

Българска видеоигра за живота на Васил Левски излeзe по случай 185-тата годишнина от рождението на Апостола. Играта, разработена от програмиста Йордан Гергов, е достъпна безплатно и без реклами за компютри и Android устройства.   Целта на Васил Левски – "Пробуждането" е да обхване периода на Българското Възраждане,... прочети още »
02.03.202214:19

TikTok срещу YouTube: китайската платформа вече с десетминутни...

Платформата за кратки видеа TikTok изглежда иска да отнеме част от аудиторията на медийни гиганти като YouTube.    Приложението постепенно въвежда глобална поддръжка за качване на десетминутни видеа, наред с традиционните кратки клипчета, съобщава TechNews.bg.   Говорител на TikTok обяви: "Днес сме... прочети още »