TikTok стартира нова функция за дълго съдържание

TikTok стартира функцията Series, която позволява на потребителите да създават видео епизоди с дължина до 20 минути всеки.

Китайското приложение обяви, че това ще бъде още един начин за монетизирането на съдържанието. С функцията Series, достъпна първоначално само за избрани създатели, потребителите ще могат да публикуват видеата зад платена стена, която зрителите ще могат да закупят.

Всяка отделна серия може да включва до 80 видеоклипа, всеки с дължина до 20 минути, давайки на общността на TikTok "нов, по-дълъг формат за гледане от любимите им създатели на съдържание", съобщават от компанията. Нормалната максимална дължина на видеоклип в TikTok е 10 минути.

Създателите от платформата могат да избират цената за своите серии. Съдържанието може да бъде закупено чрез директни връзки във видеоклипа или чрез страницата на потребителския профил на създателя. Компанията отбелязва, че както всяко съдържание в TikTok, видеоклиповете от сериите трябва да се придържат към стандартите на общността.

Първо "стената" ще бъде достъпна само за избрани създатели, но през следващите месеци компанията ще разпространява новата функция. За ограничен период от време създателите ще получават 100% от печалбите си от сериали, след таксите за самата платформа.

"Тъй като Series е в ранна фаза, точно сега сме фокусирани върху изграждането на продукта и проучваме обратната връзка от нашите създатели, за да го подобряваме", казват още от TikTok.

И още нови функции в ставащата все по-популярната китайска социална мрежа - допълнителните инициативи на TikTok включват Creator Fund, който плаща на създателите на "иновативно съдържание" в платформата, TikTok Creator Marketplace за сътрудничества между марки и създатели, както и наскоро обявената Creativity Program Beta, понастоящем програма само с покана, която плаща на създателите на "висококачествено, оригинално съдържание" за повече от 1 минута дял от рекламните приходи.

TikTok определено се развива, въпреки че на все повече места има опити да се забрани или ограничи приложението. Най-вече американските власти го възприемат като застрашаващо поверителността на потребителите и националната сигурност. Преди дни и на служителите в Европейската комисия бе забранено да инсталират приложението на служебните си телефони.

Свързани новини

Целият музикален бранш на едно място

05.03.2024

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023

Ново във видеоплатформата

20.10.2023