Технологии

05.09.201715:53

Чат приложение ще разкрива истинските емоции на хората

Чат приложенията са особено популярен метод за комуникация между хората, а емоджитата са най-лесният начин за потребителите на чат приложенията да споделят емоциите си. Само че те не винаги отговарят на реалността, пише пише manager.bg.   Приложението Polygram ще се опита да промени това. То ще използва система за лицево разпознаване... прочети още »
04.09.201717:09

Честит рожден ден, Google!

На 4 септември Google навърши 19 години. Интернет гигантът е основан през 1998, когато "I Don’t Wanna Miss A Thing на Aerosmith" е на върха на Billboard, припомня manager.bg.   Началната скромна инвестици от 100 000 долара е събрана с помощта на няколко ентусиазирани инвеститора, сред които е основателят на Amazon... прочети още »
23.08.201716:52

Издадоха първия албум, композиран от изкуствен интелект, чуй песен...

Във видеото по-долу можете да чуете "Break Free" − първото парче от новия албум на Taryn Southern, популярна американска изпълнителка и дигитална артистка, пише avtora.com.     Малцина обаче знаят, че песента, както впрочем и целият албум "I AM AI", са създадени с участието на един нов артист,... прочети още »
17.08.201710:26

Facebook пуска нова услуга

Социалната мрежа Facebook обяви предстоящото стартиране на специалната видео платформа Watch, която позволява да гледаме на живо предавания, сериали и различни събития, става ясно от прессъобщение на компанията, пише dariknews.bg. "Watch ще бъде на разположение от мобилния Ви телефон, настолните и преносими компютри", се казва още в... прочети още »
10.08.201716:37

Facebook спря изкуствения си интелект, излязъл извън контрол

Софтуерните инженери във Facebook временно изключиха изкуствения интелект, който разработват, от мрежата… тъй като той успя да измисли свой собствен език за комуникация и на практика излезе от техния контрол, започвайки да си комуникира на него, съобщава infobulgaria.info.   Системата, разработвана от социалната мрежа, се... прочети още »
10.08.201713:42

4 нови технологии, които скоро ще променят живота ни

1. Умни домове И днес разполагаме с многобройни неща в дома, които могат да се свържат с интернет и да доставят информация и данни, пише infobulgaria.info. Повечето домашни технологии обаче не са така "умни". Новите поколения "умни телевизори" днес са само началото. Идват "умно осветление", "умни врати с... прочети още »
31.07.201716:48

Бъдещето днес: Фирма от САЩ вгражда чипове в служителите си

Американска компания от щата Уисконсин направи реалност сценариите от бъдещето, когато хората ще живеят с имплантирани микрочипове, за да бъдат по-функционални, съобщава TechNews.bg.   Three Square Market започна да вгражда чипове в своите служители с цел да направи плащанията по-бързи и да добави редица други възможности. Шефът на... прочети още »
20.07.201715:10

Проверете каква лична информация знае Google за вас

Повечето потребители са наясно, че Google събира информация за тях, но замисляли сте се какво точно компанията знае и не разполага ли с твърде много лична информация за вас. Ето 6 полезни линка, с които бързо ще проверите какви данни предоставяте на Google, препоръчани от dariknews.bg:   1. Какво мисли Google за вас За да ви... прочети още »
17.07.201714:44

Най-голямата луна на Сатурн е подходяща за човешка колония

Учени откриха, че най-голямата луна на Сатурн е подходяща за човешка колония, пише manifesto.bg.   Сатурн освен с размерите си и уникалната система от пръстени провокира интереса на учените и заради своите спътници, които са повече от 60 на брой. Титан е името на най-голямата луна на втората по големина планета в Слънчевата система,... прочети още »
29.06.201715:03

Facebook ще прави собствени ТВ сериали

Социалната мрежа Facebook Inc ще създава собствени телевизионни сериали. Компанията вече води разговори с холивудски студия, като се очаква появата на първия телевизионен продукт още това лято, предава profit.bg.   От Facebook са посочили по време на срещите си с представители на холивудски агенции, че могат да отделят бюджет в... прочети още »
16.05.201710:17

Обявиха края на MP3 формата

MP3 – форматът, който промени начина, по който слушаме музика, официално беше обявен за "мъртъв", пише dariknews.bg. Създателят на MP3 - институтът "Fraunhofer", заяви, че прекратява всички лицензи за патенти, свързани с формата.   Бъдете спокойни – МP3 файловете ще продължат да са достъпни, защото все... прочети още »