Megaupload планира триумфално завръщане

Скандалната и изключително популярна до неотдавна услуга за споделяне на файлове Megaupload ще заработи отново с пълна сила през 2017, съобщи лично основателят на проекта Kim Dotcom, пише TechNews.bg. Всички акаунти на регистрираните потребители ще бъдат възстановени. Освен това услугата ще предложи синхронизиране с всички мобилни устройства, неограничен обем за предаване на данни и облачно хранилище до 100 GB за всеки потребител.
 
Нещо повече, новият Megaupload ще се обвърже тясно с криптовалутата биткойн, която става все по-популярна и въпреки някои сътресения, в последните месеци цената й рязко се покачи. Завръщането на Megaupload се определя още отсега като едно от най-значимите събития в дигиталното пространство. Услугата беше затворена през 2012, заради разследване за разпространение на пиратско съдържание и нарушения на авторски права. Към момента на спирането й, Megaupload имаше 59 милиона посещения дневно, а обемът на предаваните ежедневно данни възлизаше на стотици терабайти.
 
Разследването срещу Kim Dotcom продължава и в момента. Той бе арестуван през януари 2012 в Нова Зеландия, а през февруари властите го освободиха под гаранция. САЩ пък правят опити за екстрадиране на Dotcom, но засега усилията им не се увенчават с успех. Kim Dotcom развива още един проект за обмен на файлове, наречен Mega. Тази услуга стартира през 2013 и се радва на голям интерес, въпреки че не може да се сравнява по мащаби с Megaupload.

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Целият музикален бранш на едно място

05.03.2024

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023