Megaupload планира триумфално завръщане

Скандалната и изключително популярна до неотдавна услуга за споделяне на файлове Megaupload ще заработи отново с пълна сила през 2017, съобщи лично основателят на проекта Kim Dotcom, пише TechNews.bg. Всички акаунти на регистрираните потребители ще бъдат възстановени. Освен това услугата ще предложи синхронизиране с всички мобилни устройства, неограничен обем за предаване на данни и облачно хранилище до 100 GB за всеки потребител.
 
Нещо повече, новият Megaupload ще се обвърже тясно с криптовалутата биткойн, която става все по-популярна и въпреки някои сътресения, в последните месеци цената й рязко се покачи. Завръщането на Megaupload се определя още отсега като едно от най-значимите събития в дигиталното пространство. Услугата беше затворена през 2012, заради разследване за разпространение на пиратско съдържание и нарушения на авторски права. Към момента на спирането й, Megaupload имаше 59 милиона посещения дневно, а обемът на предаваните ежедневно данни възлизаше на стотици терабайти.
 
Разследването срещу Kim Dotcom продължава и в момента. Той бе арестуван през януари 2012 в Нова Зеландия, а през февруари властите го освободиха под гаранция. САЩ пък правят опити за екстрадиране на Dotcom, но засега усилията им не се увенчават с успех. Kim Dotcom развива още един проект за обмен на файлове, наречен Mega. Тази услуга стартира през 2013 и се радва на голям интерес, въпреки че не може да се сравнява по мащаби с Megaupload.

Свързани новини

Чака ни неясно бъдеще, смята той

17.01.2023

Полза или вреда, предстои да видим

04.01.2023

Как да се пазим от хакери по Коледа

05.12.2022

Не отлагайте!

19.08.2022

Лаптопи капитулират пред Джанет

18.08.2022