Нов сайт показва цялата ви история в Google

Нов сайт събира информация за всеки уебсайт, който сте посещавали, всичко, което сте търсили и много други неща, които сте правили на телефона си, с ползване на някоя от услугите на Google, пише profit.bg. 
 
Google пусна нов сайт, който показва абсолютно всичко, което интернет търсачката знае за потребителите си. А това е ужасно много. Новият сайт My Activity page показва всички данни, събирани от Google, докато "следи и наблюдава" поведението на потребителите. В зависимост от личните ви настройки, това може да включва много данни и информация за вас и поведението ви, докато сърфирате в глобалната мрежа. 
 
Интернет търсачката отдавна позволява на потребителите си да виждат тази информация. Новата страница обаче събира всичко на едно място, а това до голяма степен е много по-плашещо. Страницата показва пълен каталог на посещавани сайтове, търсени продукти и други потребителски активности, групирани по време. Сайтът също така дава възможност за визуализиране на филтрирана информация по определени дати, включително и от миналото. 
 
Това се отнася за продукти на Google, като Google search, YouTube или Android. Когато потребителите отворят страницата за първи път, с използването на специфични въпроси се разбира каква е целта на потребителите. Можете да използвате сайта, за да откриете отново неща, които сте търсили или гледали в Google, или да изтриете цели теми. Потребителите не се насочват моментално към реклами по интересуващите ги теми, макар и това да е широко застъпена функция.

Свързани новини

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023

Ново във видеоплатформата

20.10.2023

Настъпва важна промяна във Facebook

28.09.2023