WhatsApp загърби милиони с по-стари смартфони

От началото на новата година месинджърът WhatsApp престава да работи на голям брой по-стари смартфони, вкл. iPhone с операционна система iOS 6 и по-ранни версии, съобщи TechNews.bg.
 
Засегнати са също потребителите на Blackberry, Windows Microsoft, Nokia до 2017, Android 2.1, 2.2 и по-ранни версии, става ясно от официалното съобщение на Facebook, собственик на популярното приложение за комуникации. Според наблюдателите на пазара, милиони потребители по света ще загубят достъп до WhatsApp. Счита се, че е по-вероятно те да сменят месинджъра вместо смартфоните си с по-нови. Разработчикът на  WhatsApp, от своя страна, смята, че спирането на работата на приложението на по-старите смартфони е логично и правилно решение, тъй като вече са неоправдани разходите за развитие и поддръжка на месинджъра за подобни устройства.
 
За да продължат да ползват WhatsApp, засегнатите потребители следва да обновят операционните си системи или да си купят нови смартфони. Blackberry вече реагира и обеща в най-скоро време да разработи свое приложение, аналогично на WhatsApp, но с по-добро качество.

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Целият музикален бранш на едно място

05.03.2024

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023