YouTube въвежда ограничения за съдържанието, което може да се качва

YouTube затяга правилата за съдържанието, което потребителите могат да качват във видеопортала. Целта е да се повиши сигурността на хората, информира avtora.com.
 
Причина за това е нарастващата популярност на видеоклипове, в които се правят прекалено груби или опасни шеги, както и твърде рисковани предизвикателства. Едно от тях е шофиране с превръзка на очите.
 
От YouTube коментират, че нямат против шегите и предизвикателствата, но не трябва да се прекалява с тях и смешните и забавни неща да се превръщат в обидни и опасни. Затова се въвеждат и новите правила за допустимо съдържание.
 
Те забравняват публикуване на клипове, в които хората попадат или се чувстват в сериозна физическа опасност. Сред тях са симулации на нападения, престрелки и др. Забраняват се и всякакви шеги, които носят сериозен емоционален стрес на деца. Забранени са и предизвикателства тип Tide Pod – да се яде нещо вредно или опасно.
 
Накратко, целта на YouTube е да намали клиповете, които могат да накарат още хора да се опитат да изпълнят предизвикателствата или да измислят свои още по-опасни идеи и да търсят слава с тях.

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Целият музикален бранш на едно място

05.03.2024

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023