TikTok срещу YouTube: китайската платформа вече с десетминутни видеоклипове

Платформата за кратки видеа TikTok изглежда иска да отнеме част от аудиторията на медийни гиганти като YouTube. 
 
Приложението постепенно въвежда глобална поддръжка за качване на десетминутни видеа, наред с традиционните кратки клипчета, съобщава TechNews.bg.
 
Говорител на TikTok обяви: "Днес сме развълнувани да започнем разгръщане на възможността за качване на видеоклипове до 10 минути, което се надяваме да отвори още повече креативни възможности за нашите създатели на съдържание в целия свят".
 
Не за първи път TikTok увеличава максималната дължина на качените видеоклипове – през юли миналата година платформата позволи качване на видеоклипове с дължина до 3 минути, въпреки че първоначално времето беше ограничено до 60 секунди.
 
Новината не е изненадваща. По-малко от два месеца, след като TikTok разреши публикуване на триминутни видеоклипове, платформата тихо започна да експериментира с десетминутни видеоклипове за ограничен брой потребители. Смята се, че новата функционалност ще предостави на авторите на съдържание по-голяма гъвкавост. Сега, вместо да разбиват сравнително дълго видео на отделни кратки фрагменти, те ще могат да качват цялото видео.
 
С други думи, TikTok наистина постепенно се превръща в аналог на YouTube, докато услугата на Google, напротив, активно тества кратки видеоклипове.

Свързани новини

Не отлагайте!

19.08.2022

Лаптопи капитулират пред Джанет

18.08.2022

Наближава DEV.BG All in One 2022

16.08.2022

Излезе видеоигра за Левски

28.07.2022

TikTok ще популяризира фестивала в Кан

18.03.2022