TikTok срещу YouTube: китайската платформа вече с десетминутни видеоклипове

Платформата за кратки видеа TikTok изглежда иска да отнеме част от аудиторията на медийни гиганти като YouTube. 
 
Приложението постепенно въвежда глобална поддръжка за качване на десетминутни видеа, наред с традиционните кратки клипчета, съобщава TechNews.bg.
 
Говорител на TikTok обяви: "Днес сме развълнувани да започнем разгръщане на възможността за качване на видеоклипове до 10 минути, което се надяваме да отвори още повече креативни възможности за нашите създатели на съдържание в целия свят".
 
Не за първи път TikTok увеличава максималната дължина на качените видеоклипове – през юли миналата година платформата позволи качване на видеоклипове с дължина до 3 минути, въпреки че първоначално времето беше ограничено до 60 секунди.
 
Новината не е изненадваща. По-малко от два месеца, след като TikTok разреши публикуване на триминутни видеоклипове, платформата тихо започна да експериментира с десетминутни видеоклипове за ограничен брой потребители. Смята се, че новата функционалност ще предостави на авторите на съдържание по-голяма гъвкавост. Сега, вместо да разбиват сравнително дълго видео на отделни кратки фрагменти, те ще могат да качват цялото видео.
 
С други думи, TikTok наистина постепенно се превръща в аналог на YouTube, докато услугата на Google, напротив, активно тества кратки видеоклипове.

Свързани новини

TikTok ще популяризира фестивала в Кан

18.03.2022

Spotify обяви любопитни промени

23.11.2021

YouTube с нови промени

17.11.2021

"Фейсбук" с ново име

29.10.2021

Смартфонът, който победи конкуренцията

12.08.2021