Ето кои са новите функции в YouTube

"Харесай този клип и се абонирай за канала ми!" – може би най-разпространеното изречение в YouTube, което чуваме на финала на почти всяко видео в платформата, е на път да се превърне в още по-голям хит. А ето и причината – бутоните "харесвам" и "абонирам се" стават анимирани. 
 
Когато влогърите призоват феновете си харесат тяхно видео или да се абонират за канала им, двата бутона, чрез които може да стане това, ще "проблясват" със звезди. Ако пък потребителят наистина кликне върху тях, ще бъде възнаграден с множество цветни искри и още повече анимация. 
 
В отговор на това, голяма част от потребителите се запитаха дали това не е функция, с която може да се злоупотребява във всеки нов видеоклип. От YouTube обаче заявиха пред сайта The Verge, че анимациите могат да се активират само по три пъти на видео и с поне три минути времетраене между тях. 
Новите функции бяха забелязани от сърфиращи из мрежата още миналия месец, но тази седмица те бяха официално обявени от екипа на онлайн платформата, заедно с други новости, за които в технологичните средите отдавна се говори. 
 
Освен анимираните бутони "харесвам" и "абонирам се", подобно на TikTok, YouTube въвежда 2х възпроизвеждане – задържането на палеца надолу върху определен видеоклип ще ускори скоростта на възпроизвеждането му. Това обаче не е всичко. Първите коментари, които виждате под видеото си, автоматично ще се завъртат. Ако пък цял ден си припявате някоя мелодия от песен, можете да я намерите, като изпеете част от нея на YouTube – платформата автоматично ще активира търсене, задвижвано от изкуствен интелект.
 
Истински подарък за меломаните и запалените YouTube фенове обаче се оказа функцията за изравняване на разликата в звука между видеоклиповете. Редовните посетители на сайта за видеосъдържание отдавна чакаха въвеждането на подобна опция, която от години присъства в приложенията за аудио стрийминг.
 
Все още не е ясно кога промените ще бъдат налични в България, но още отсега смело можем да заявим, че със сигурност ще направят времето ни, прекарано в платформата, по-забавно и интерактивно. 

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Целият музикален бранш на едно място

05.03.2024

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023