Ето състава на журито на Загорка Зелен Фонд 2016

Загорка Зелен Фонд 2016 вече навлезе в най-активния си етап. Независимото "зелено" жури, което ще даде своята обективна оценка на проектите вече е избрано. В журито на Загорка Зелен Фонд и тази година приеха да участват професионалисти от различни области, които са и главните действащи лица при избора на най-зелен проект за 2016 година.
 
Участниците могат да изпращат своите предложения, които са свързани с по-добра ефективност при използването на вода и енергия в градски условия, до 31 август 2016. Предложенията си могат да дават всички граждани и неправителствени организации на zagorkacompany.bg. През месец септември компетентното жури на конкурса ще оцени идеите и ще избере проекта-победител. Проектите ще се гледат на база предварително зададените критерии на конкурса Загорка Зелен Фонд - приложимост, оригиналност и кратка обосновка на бюджет за реализация на проекта. 
 
Авторът или авторите на идеята победител ще получат парична награда в размер на 10 000 лв., като "Загорка" АД ще осъществи проекта им в реална градска среда със собствени средства в размер до 50 000 лв. Проектите класирани на второ и трето място ще получат признание за участието им в конкурса на закриващата церемония при обявяване на победителя.
 
В журито на Загорка Зелен Фонд 2016 са: 
инж. Георги Ранов, Областен управител на Стара Загора
Даниела Коева, Заместник-кмет, община Казанлък
Момчил Рабаджийски, Технически университет
Георги Стефанов, Ръководител на Програма "Климатични промени и Зелена икономика", WWF България
Даниела Димитрова, Председател на Обществен дарителски Фонд Стара Загора
Евгения Друмева, Главен редактор, Vesti.bg
Ралица Николова, Главен редактор, Информационен портал за неправителствените организации (НПО) в България
 
След като победителят е ясен, на следващ етап в Загорка Зелен Фонд 2016 е публичното онлайн гласуване, в което хората ще могат да изберат мястото на реализация на печелившия проект. 
 
Никос Зоис, изпълнителен директор на "Загорка” АД: "Една от основните ценности на ЗАГОРКА е уважението към хората и грижата за природата и планетата. Загорка Зелен Фонд всяка година търси идеи за подпомагане устойчивото градско развитие на Стара Загора и региона. Загорка Зелен Фонд се превърна и в инициатива, която се асоциира със зелените идеи за по-ефективно използване на водните и енергийните ресурси."
 
За Загорка Зелен Фонд 
Инициативата Загорка Зелен фонд стартира през 2011 г., като част от програмата за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие на ЗАГОРКА – "Създаваме по-добър свят". През последните 5 години инициативата се провежда под формата на публичен национален конкурс за реализиране на зелени проекти на територията на Старозагорски регион. От 2014 г. в конкурса могат да участват и физически лица. Инициативата предвижда "Загорка" АД да изпълни със собствени средства най-добрия проект от конкурса, като за целта авторитетно жури оценява всички получени зелени идеи и излъчва победител. От 2011 г. до сега "Загорка Зелен фонд" е предоставила безвъзмездно над 300 000 лв. за устойчивото развитие на местната общност.

Свързани новини

"Непознатото дете" със специално изание

29.06.2022

Мечтаното място за почивка

21.06.2022

Красотата на България на фокус

16.06.2022

SOS Детски селища със специални стикери

07.04.2022

Наближава Wine & Spirits Show 2022

02.04.2022