Ето състава на журито на Загорка Зелен Фонд 2016

Загорка Зелен Фонд 2016 вече навлезе в най-активния си етап. Независимото "зелено" жури, което ще даде своята обективна оценка на проектите вече е избрано. В журито на Загорка Зелен Фонд и тази година приеха да участват професионалисти от различни области, които са и главните действащи лица при избора на най-зелен проект за 2016 година.
 
Участниците могат да изпращат своите предложения, които са свързани с по-добра ефективност при използването на вода и енергия в градски условия, до 31 август 2016. Предложенията си могат да дават всички граждани и неправителствени организации на zagorkacompany.bg. През месец септември компетентното жури на конкурса ще оцени идеите и ще избере проекта-победител. Проектите ще се гледат на база предварително зададените критерии на конкурса Загорка Зелен Фонд - приложимост, оригиналност и кратка обосновка на бюджет за реализация на проекта. 
 
Авторът или авторите на идеята победител ще получат парична награда в размер на 10 000 лв., като "Загорка" АД ще осъществи проекта им в реална градска среда със собствени средства в размер до 50 000 лв. Проектите класирани на второ и трето място ще получат признание за участието им в конкурса на закриващата церемония при обявяване на победителя.
 
В журито на Загорка Зелен Фонд 2016 са: 
инж. Георги Ранов, Областен управител на Стара Загора
Даниела Коева, Заместник-кмет, община Казанлък
Момчил Рабаджийски, Технически университет
Георги Стефанов, Ръководител на Програма "Климатични промени и Зелена икономика", WWF България
Даниела Димитрова, Председател на Обществен дарителски Фонд Стара Загора
Евгения Друмева, Главен редактор, Vesti.bg
Ралица Николова, Главен редактор, Информационен портал за неправителствените организации (НПО) в България
 
След като победителят е ясен, на следващ етап в Загорка Зелен Фонд 2016 е публичното онлайн гласуване, в което хората ще могат да изберат мястото на реализация на печелившия проект. 
 
Никос Зоис, изпълнителен директор на "Загорка” АД: "Една от основните ценности на ЗАГОРКА е уважението към хората и грижата за природата и планетата. Загорка Зелен Фонд всяка година търси идеи за подпомагане устойчивото градско развитие на Стара Загора и региона. Загорка Зелен Фонд се превърна и в инициатива, която се асоциира със зелените идеи за по-ефективно използване на водните и енергийните ресурси."
 
За Загорка Зелен Фонд 
Инициативата Загорка Зелен фонд стартира през 2011 г., като част от програмата за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие на ЗАГОРКА – "Създаваме по-добър свят". През последните 5 години инициативата се провежда под формата на публичен национален конкурс за реализиране на зелени проекти на територията на Старозагорски регион. От 2014 г. в конкурса могат да участват и физически лица. Инициативата предвижда "Загорка" АД да изпълни със собствени средства най-добрия проект от конкурса, като за целта авторитетно жури оценява всички получени зелени идеи и излъчва победител. От 2011 г. до сега "Загорка Зелен фонд" е предоставила безвъзмездно над 300 000 лв. за устойчивото развитие на местната общност.

Свързани новини

За чисти дихателни пътища

15.04.2024

"Кино и класика" се завръща

20.03.2024

Tочното решение за проблеми с гърба

18.03.2024

LecoVita МЕМЕНТО за памет и концентрация

11.03.2024

Здраве за цялото семейство

04.03.2024