Bulgaria Mall представя: Човешкото тяло - Науката в нас

"Човешкото тяло-науката в нас" удължава гостуването си в Bulgaria Mall и ви очаква до 30 юни 2018 г. на ниво -2.
 
Изучаването на човешката анатомия винаги се е основавало на един основен принцип – да видиш, означава да познаваш. Базирайки се на този принцип, гостуващата в София научна експозиция Човешкото тяло - Науката в нас, представя над 100 реални експоната на органи и части от човешкото тяло, сред които и 8 цялостно запазени човешки тела.
 
Експозицията е истинска пътуваща енциклопедия, която запознава любопитната публика с начина, по който функционира и изглежда собственото ни тяло. Изложбата е създадена от южноамериканската организация Aurea Exhibitions, съвместно с международен екип от учени. Моделите са обработени по специален начин, за да бъдат запазени с години във вида, в който са представени – методът се нарича "пластинация", като водата е изкарана от тялото, а органите се запълнени с полимер. 
 
Човешкото тяло - Науката в нас проследява историята на медицината от най-ранните времена, в които хората са започнали да изследват човешкия организъм, като детайлно представя всяка една от системите в нашето тяло. В същото време, изложбата образова посетителите за причините, водещи до част от най-често срещаните и тежки заболявания в човешкия организъм и начините да се предпазим от тях, и водим по-здравословен начин на живот.
 
До момента конкретната експозиция е обиколила почти цяла Южна Америка, както и Тайланд, и е посрещнала над 1 милион посетители, а няколкото изложби, създадени на този принцип и обикалящи света повече от 10 години, са събрали над 40 милиона посетители.
 
Човешкото тяло - Науката в нас ще остане в столицата ни до 30-ти юни. Билети се продават на място и са на цени 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни, отстъпки се предвиждат за групови посещения. Билети могат да бъдат закупени и предварително и от мрежите на eventim.bg и bilet.bg.

Свързани новини

Bulgaria Mall: твоят коледен пътеводител

07.12.2022

ЧРД, Bulgaria Mall!

16.11.2022

#ДайЗнак с Bulgaria Mall

09.09.2022

Покани лятото у дома с Bulgaria Mall!

30.05.2022

Детски фестивал в Bulgaria Mall!

13.05.2022