Да дариш любов и усмивка с акция "Милосърдие - От деца за деца"

Рождество Христово е един от най-големите и светли християнски празници. Това е времето, когато лошите чувства и емоции се изпаряват под красивия танц на снежинките. Времето, когато семейството е най-сплотено, а причината за това е, че коледният дух отваря сърцата и душите ни за истински емоции като радост, смях, любов и милосърдие.
 
Семейството е подкрепа, любов, взаимопомощ. Да имаш майка и баща е много по-ценно от всички подаръци на света. Именно това е причината да създадем нещо толкова силно с магията на Коледа - нашата хуманна кауза, която нарекохме  акция "Милосърдие" "От деца за деца". За нас това не е просто една благотворителна кампания, за нас това да направим Коледата на наши приятели приказна и вълшебна е мисия. И не само като им занесем подаръци, а като прекараме време с тях, като едно истинско и сплотено семейство!
 
Ние, децата от  ЕСПА, всяка година участваме в традиционния  конкурс за Коледна картичка, който провеждаме за 18-та година. За поредна година, когато снежната приказка започне навън, с нетърпение очакваме момента, в който оставяме ръцете ни и въображението ни на свобода, за да извадим на бял лист представите ни за Коледа. Рисуваме зимни пейзажи, снежни човеци, елени, дядо Коледа и всичко, с което свързваме празника.
 
Когато приключим тази забавна творческа задача, компетентно жури оценява творбите ни и най-добрите рисунки отпечатваме като коледни картички, с които хората ще поздравят свои близки, роднини и приятели. Продаваме ги на Немския коледен базар, както и онлайн, а събраните  средства даряваме за подаръци и всякакви нужди на децата, лишени от родителски грижи от ЦНСТ "Паисий Хилендарски" и ЦНСТ "Софроний Врачански". Защото щастието е още по-хубаво, когато е споделено.
 
Вярваме, че по Коледа стават чудеса. Ще помогнем и на децата в нужда да повярват в това, защото ние правим чудеса и сбъдваме мечти за приятелство и доброта. С труда си ние, децата от ЕСПА, ще дарим усмивки и една щастлива Коледа на едни големи, смели, борбени герои, към които съдбата не е била толкова благосклонна, колкото към нас. Защото е вдъхновяващо да стоплиш нечие сърце.
 
Ще Ви очакваме на Немския коледен базар всеки ден от 23 ноември до 23 декември, от 11:00 до 22:00ч., за да успеем да подарим мечтаните подаръци! Ще ни откриете лесно - къщичка, обсипана с детски коледни рисунки под формата на картички. Можете да направите вашият избор и да дадете подкрепата си и онлайн.
 
А Вие ще направите ли нещо добро днес? Дарете усмивка  и стоплете едно детско сърце!

Свързани новини

Tочното решение за проблеми с гърба

22.04.2024

За чисти дихателни пътища

15.04.2024

"Кино и класика" се завръща

20.03.2024

LecoVita МЕМЕНТО за памет и концентрация

11.03.2024

Здраве за цялото семейство

04.03.2024