Кампанията на Радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете!" със сцена и приятели на 19 октомври!

Вече 18 години, Радио FM+ организира кампанията в полза на обществото "Убий скоростта, спаси дете!". Всеки път нейно символично начало дава първият учебен ден, но посланията на кампанията и призивът да бъдем отговорни на пътя, отекват през цялата година. 
 
За първа година, екипът на радиото предвижда и мащабно събитие на открито в гр. София с подкрепата на Столична Община-Район Оборище, което в рамките на три часа интензивно да припомни отново най-важните послания на инициативата. 
 
На 19 октомври 2024 г. от 10:00 до 13:00 часа, на площада пред патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" ще се реализира богата информационно-забавна програма с участието на любими български звезди, детски танцови и вокални групи, специални презентации за безопасност по пътищата, пожарна безопасност, работа на полицията и полицейските кучета, оказване на първа помощ и доброволчески формирования. Ще има много забавления, игри и награди за всички посетили събитието.
 
С внимание и отношение към проблемите на пътната превенция, Радио FM+ организира различни инициативи като: боядисване на пешеходни пътеки в големите градове; позициониране на специални стикери върху превозните средства на градския транспорт; организиране на специални активности за информираност на водачите и намаляване на пътните инциденти; позициониране на постоянни информационни табели, с визията на кампанията, в близост до училища; поставяне на информационни табла на ключови кръстовища в големите градове; множество инициативи с детски градини и училища, в различни градове, на тема пътна безопасност.
 
Ефирът на Радио FM+ също се "преобразява" в периода на кампанията. Водещите комуникират теми посветени на инициативата, а в ефир звучат специалните послания от любими български звезди, дали своята подкрепа за "Убий скоростта, спаси дете!". 
 
Благодарение на това, че през последните 18 години кампанията на Радио FM+ се превърна в обществено значима и разпознаваема социална кауза, големите общини в страната също подкрепиха кампанията "Убий скоростта, спаси дете!".  Към момента активности на кампанията се развиват в Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград, Община Стара Загора и Община Велико Търново.
 

Свързани новини

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Европейска седмица на мобилността: старт

19.09.2022

Нека помогнем!

07.02.2022

Екатерина Стратиева пред FM+

23.09.2021

Децата в подкрепа на "Убий скоростта..."

17.09.2020