Радио FM+ стартира своята традиционна кампания в полза на обществото - "Убий скоростта, спаси дете"

И тази година, през септември, Радио FM+ стартира своята емблематична кампания в полза на обществото " Убий скоростта, спаси дете".  
 
Да бъдем отговорни шофьори и да пазим децата, това ни напомнят специалните послания в радиоефира, както и добре познатите вече стикери върху превозните средства на градския транспорт. Стикерите ежегодно се обновяват в големите градове на България: София, Стара Загора, Благоевград, Сливен, Варна и Русе.
 
През последните над 17 години "Убий скоростта, спаси дете" на Радио FM+ се превърна в обществено значима социална кампания, символ на грижата и вниманието към безопасността на децата. Инициативата има за цел да насочи вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца. За да напомня това, Радио FM+ избира да обозначи със стикери най-забележимата мобилна платформа в София и големите градове, видима от всички шофьори - тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт.  
 
За поредна година OMV България се включва в кампанията, като част от корпоративната отговорност на компанията за превенция на пътя. Традиционен партньор на "Убий скоростта, спаси дете" е и Bosch Car Service, които активно работят за повишаване информираността на водачите и намаляване на пътните инциденти.  
 
Освен стикери, в рамките на "Убий скоростта, спаси дете" в последните години бяха поставени и постоянни информационни табели в близост до училища, с визията на кампанията. Над 100 табели бяха позиционирани на ключови кръстовища и около училища в големите градове. През всичкитe над 17 години, откакто съществува "Убий скоростта, спаси дете", тя активно е подкрепяна и от известни български артисти, изпълнители и творци. Като част от кампанията тази година си поставяме за цел да подкрепим друга благодородна инициатива, вдъхновена от инициатора на "Капачки за бъдеще" Лазар Радков -  400 000 деца да получат обучение по първа помощ в училище.
 
Кампанията "Убий скоростта, спаси дете" е носител на множество награди за инициативи в полза на обществото.
 
Радио FM+ изказва специални благодарности на Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград и Община Стара Загора, без чието съдействие през изминалите години инициативата нямаше да придобие такива мащаби и да постигне голямата си популярност. 
 
"Убий скоростта, спаси дете" се осъществява с подкрепата на OMV България, Bosch Car Service и Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", които активно работят за повишаване информираността на водачите и намаляване на пътните инциденти.

Свързани новини

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Страхотен "Празник на детските усмивки"!

02.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

01.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

24.05.2023

Нов проект на БФА

25.01.2023