Как избирате коледни подаръци

Можете да прекарате дни в търсене на подаръци, а накрая да разберете, че най-хубавият са хората, за които ги купувате. Най-добрият подарък си остава грижата за другите. Да се погрижим за този, който най-много се нуждае, в момента, който е важен за него - това бе коледното желание на екипа на Sanostol в България. Затова тази година Sanostol реши да подкрепи онези, които знаят как и могат да помогнат на децата в риск - SOS Детски селища.
 
SOS Детски селища не е институция, която се грижи за физическото оцеляване, а мрежа от компетентни и готови да помогнат хора, които дават на децата внимание и подкрепа в най-важната възраст. Защото истински незаменимият витамин за децата, лишени от родителска грижа, се нарича ТИ – присъствието на един възрастен човек, към когото децата могат да се обърнат винаги и той да им отвърне с обич. Тази грижа SOS Детски селища осигурява по няколко различни начина. 
 
В SOS приемните семейства на територията на София, Перник и Трявна растат по 3 или 4 деца, които са загубили по някакъв начин биологичните си родители. Тези деца имат една важна привилегията, която повечето им връстници приемат за даденост – получават внимание, този основен дар, който им помага да се учат, да общуват, да развиват потенциала си и да откриват талантите си. Семейната грижа не свършва с достигането на определена възраст, затова SOS Детски селища продължава да помага на децата, докато те станат самостоятелни. Програмата "Начало на самостоятелен живот" им оказва финансова помощ до завършване на образованието им и помага в търсенето на работа. 
 
SOS Детски селища работи и сред една по-голяма група застрашени деца - децата, които имат родители, но родителите им не могат да се грижат за тях. Важният момент, в който родителите със затруднения, трябва да бъдат подкрепени, за да не изоставят децата си, изисква много и индивидуална работа. Тук се намесва програмата "Подкрепа на семейството". Тя се провежда в София, Перник, Велико Търново и Габрово, и досега е оказала помощ на 4 684 деца, които не са напуснали естествената си семейна среда.
 
Идват празници и Sanostol се надява да запали повече детски усмивки. Подкрепяйки Sanostol, Вие помагате на мисията на SOS Детски селища. Любимият мултивитаминен сироп пък дава възможност на клиентите си да зарадват повече децата с още неочаквани подаръци. 5 ваучера, всеки на стойност 300 лв., могат да бъдат превърнат в детски играчки. Кой и как може да ги спечели, можете да проверите на sanostol.bg
 
Каквото и да подарявате тази Коледа, не забравяйте най-важното – подарете малко обич. Весели празници!

Свързани новини

Tочното решение за проблеми с гърба

22.04.2024

За чисти дихателни пътища

15.04.2024

"Кино и класика" се завръща

20.03.2024

LecoVita МЕМЕНТО за памет и концентрация

11.03.2024

Здраве за цялото семейство

04.03.2024