Шести Международен фестивал за испанска музика и танц "Abanico"

Международният фестивал за испанска музика и танц "Abanico" (24-26 март) се провежда за шести пореден път. 
 
Фестивалът се организира от  Музикална агенция "Artvoices" с подкрепата на Отдела по образование към Посолството на  Кралство Испания, Института "Сервантес", Столична община – Район "Оборище" и 164 Гимназия с преподаване на испански език "Мигел де Сервантес". 
 
Вече шест години Музикалният фестивал "Abanico" привлича интереса на педагози, изпълнители и музиканти от цяла Европа. На тазгодишното издание участие ще вземат инструменталисти, певци, вокални групи, танцьори от Румъния, Македония, Италия, Испания, Португалия, Сърбия, Хърватия, Молдова, Швейцария, България. Младите изпълнители ще бъдат оценявани от международно жури, в чийто състав влизат утвърдени музиканти, композитори, вокални педагози и музикални продуценти.
 
Фестивалът започва на 24 март със среща на Кмета на Район "Оборище", г-н Васил Цолов, с изпълнителите от чужбина, журито и водачите на делегации в театралната зала на 164 Гимназия с преподаване на испански език "Мигел де Сервантес" от 11.30 ч. Програмата ще продължи в кино "Влайкова" с конкурса за инструменталисти, а на 25 и 26 март ще се пренесе в зала 11 на Националния дворец на културата, където ще бъдат проведени конкурсът за певци и танцьори и заключителният концерт.
 

Свързани новини

За чисти дихателни пътища

15.04.2024

"Кино и класика" се завръща

20.03.2024

Tочното решение за проблеми с гърба

18.03.2024

LecoVita МЕМЕНТО за памет и концентрация

11.03.2024

Здраве за цялото семейство

04.03.2024