"Обнови с Protecta" - общата кауза на Оргахим и Радио FM+ за по-красива градска среда

Оргахим АД, с подкрепата на Радио FM+, стартира инициатива "Обнови с Protecta", целяща да създаде един по-привлекателен заобикалящ ни свят, давайки възможност на гражданите да предложат ръждясали обекти от различни места в България, които се нуждаят от обновяване. В рамките на инициативата всички ще бъдат запознати с интересни факти за корозията на металите и методите за справяне с проблемите, предизвикани от нея.
 
Според The world corrosion organization, ежегодно загубите от корозия се изчисляват на над 2200 милиарда долара. Най-висок дял в тези загуби има "ръждясването" на желязото. В същото време средствата, които се отделят за проблемите, свързани с корозията, са между 1300 и 1400 милиарда долара. 
 
Основните методи за справяне с корозията са превенция и защита. Превенцията е свързана с предварителната обработка на повърхностите, преди да са достигнали до оксидация, а защитата включва допълнително третиране на корозиралите повърхности и последващото нанасяне на защитен слой. И при двата метода най-ефективното средство за справяне с корозията са системите, съставени от корозиен инхибитор, грунд и боя. 
 
Затова нека действаме!
 
Всеки наблюдателен и инициативен гражданин, загрижен за местата и средата в която живее, може да се включи. В периода 12 юни - 15 август желаещите да участват предлагат снимки на ръждясал обществен обект за обновяване на obnovisprotecta.bg. Предложилите обект или гласували за такъв имат възможността да участват и в месечна томбола за награди. След приключването на инициативата ще бъдат избрани за обновяване три обекта. А през септември-октомври "Оргахим" АД ще извърши самото обновяване с продукти под марката Protecta.
 
"Заедно можем да променим средата в която живеем"

Свързани новини

LIDL STIKEEZ предизвиква въображението

07.08.2017

Обучение за франкофони във ВФУАМ

01.08.2017

Свръхбърз мобилен интернет от Мтел

27.07.2017

Аmrita обича твоята кожа

03.07.2017

Лидерски качества от BRITANICA

20.06.2017

Коментари