Иновативна услуга предлага Сосиете Женерал Експресбанк

За първи път в Централна и Източна Европа клиенти получават единен достъп до всичките си сметки и продукти в различни банки, както и анализ на разходите и приходите си. Услугата се предлага от Сосиете Женерал Експресбанк и се нарича BankHub. Част е от системата за интернет банкиране и осигурява лесен и бърз достъп до финансите на потребителите, както и анализ и информация, която се генерира автоматично. BankHub идва в отговор на нуждите на потребителите, които използват паралелно услугите на повече от една банка. По данни на GFK България те са 14,2% от всички банкови клиенти в страната на възраст над 18 години.
 
"За всички нас, BankHub е не просто поредният проект. Той е резултат от първото събитие на банката, свързано с иновациите, разработен в партньорство с финтех компании, следвайки по-модерна методология за управление на проекти. Без съмнение, това е пътят, по който трябва да вървим през следващите години, за да отговорим адекватно на предизвикателствата, които очакват банковия сектор“ – каза  Арно Льоклер, главен изпълнителен директор на Сосиете Женерал Експресбанк.
 
BankHub обединява на едно място информацията за финансовото състояние на клиента от всички негови сметки. Предоставя обединен достъп и графичен анализ на личните финанси на този потребител на база събраната информация за всички движения. Може да бъде обединявана информация от над 2 000 финансови институции от цял свят – разплащателни сметки, спестовни сметки, кредитни продукти, дебитни карти, инвестиционни и биткойн портфейли. 
 
От банката поясняват, че основната цел на BankHub е по-скоро да предоставя адекватна информация на клиента, отколкото да бъде платформа за активни операции. 
 
Системата е с най-високо ниво на защита и криптиране на информацията. Банката, генерирала приложението, няма достъп до информацията на клиентите за сметките и движенията им в други банки. Ако потребителят прецени да изтрие определена информация, то тя бива изтрита завинаги. За допълнителна сигурност е предвидено, както при всички други електронни банкирания, потребителската сесия да изтича, за да се предотврати нежелан достъп до информацията. 
 
Услугата е достъпна и безплатна за всички клиенти на Сосиете Женерал Експресбанк, използващи онлайн банкиране, както и за служителите на банката. На този етап право на достъп имат само физически лица. Ще бъде разработена и версия за юридически лица. От банката предвиждат, че за корпоративни клиенти функционалността ще е особено полезна, защото голям брой фирми работят с повече от една банка. BankHub елиминира нуждата от извличане на информация и допълнително изчисление на общи баланси, движения и задължения, защото ги генерира автоматично. 
 
Сосиете Женерал Експресбанк първата банка в Източна Европа, както и единствената в Групата Сосиете Женерал след Франция, която предлага подобна интегрирана услуга. За пример, Сосиете Женерал във Франция и дъщерната й компания за онлайн банкиране Boursorama предлагат подобно решение, което работи единствено с банките във Франция, като се ползва от няколко милиона души в страната.
 
За Societe Generale Експресбанк 
Групата Сосиете Женерал Експресбанк е сред седемте най-големи финансови институции  в България. В нея влизат банката Сосиете Женерал Експресбанк и нейните дъщерни и асоциирани дружества Sogelease България, Сосиете Женерал Факторинг, Регионален Фонд за градско развитие – фонд мениджър по програма JESSICA на ЕФРР, животозастрахователната компания Sogelife България и компанията за оперативен лизинг и пълно сервизно обслужване АЛД Аутомотив. Заедно със своите 1 600 служители Сосиете Женерал Експресбанк се стреми  да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия.
 
За 2016 г. главният финансов директор на Сосиете Женерал Експресбанк получи приза "CFO на годината 2016" в категория "Контрол и отчетност". Конкурсът се организира за трета поредна година от EY (Ernst & Young) България и списание Forbes, с цел да отличи успешни финансови лидери с принос както към развитието на професията, така и към развитието на своята компания и екип. На традиционната среща на Министерството на финансите с първичните дилъри на държавни ценни книжа (ДЦК), банката бе удостоена с почетна грамота за първичен дилър, закупил най-много ДЦК за сметка на клиенти (9% от целия обем пласирани такива). Отличието се присъжда на институцията за шеста поредна година.
 
През декември 2017 г. рейтинговата агенция Fitch Ratings повиши дългосрочния рейтинг на Сосиете Женерал Експресбанк на 'А-', който е възможно най-високият рейтинг, даван от Fitch на финансова институция в България, надвишавайки с едно ниво този на държавата.
 
99.74% от капитала са собственост на Societe Generale Group;
90.4 млн. лева нетна печалба за 2016 г.;
234.2 млн. лева нетен банков доход за 2016 г.;
5.9 млрд. лв. общ обем на активите към края на 2016 г.;
140 офиса;
повече от 500 000 клиенти
* Представените резултати са на индивидуална база за Societe Generale Експресбанк без нейните дъщерни дружества и асоциирани компании.

Свързани новини

За чисти дихателни пътища

15.04.2024

"Кино и класика" се завръща

20.03.2024

Tочното решение за проблеми с гърба

18.03.2024

LecoVita МЕМЕНТО за памет и концентрация

11.03.2024

Здраве за цялото семейство

04.03.2024