BASF организира безплатна научна програма за 300 ученици от България

Научната програма BASF Chemgeneration се организира в 8 страни от Централна и Южна Европа в партньорство с най-престижните научни и образователни институти в цяла Европа, включително Факултета по химия и фармация на СУ "Св. Климент Охридски".
 
Програмата включва интерактивни семинари, които по практически начин ще запознаят учениците със значението на химията и естествените науки за създаването на устойчиво бъдеще.
 
BASF Chemgeneration е международна научна програма, насочена към учениците от средните училища, която стартира на 11.10.2019 г. в TechnoMagicLand в София и ще продължи през цялата учебна година. Целта на програмата е чрез практиката да образова учениците относно значението на химията и естествените науки за създаването на устойчиво бъдеще. Безплатно участие в нея ще вземат 300 ученици от средните училища на територията на град София за една учебна година.
 
Научната програма се организира в партньорство с най-престижните научни и образователни институти от Централна и Южна Европа, включително Факултета по химия и фармация на СУ "Св. Климент Охридски".
 
Научната програма BASF Chemgeneration включва интерактивни семинари по химия, които се провеждат всеки втори петък от 14:00 ч. в TechnoMagicLand в София. По време на семинарите гимназистите ще провеждат набор от химически експерименти, като ще имат възможността да намерят решение за някои проблеми на съвременното общество. Учениците сами ще рециклират хартия, ще създават системи за пречистване на мръсна вода, ще провеждат електролиза на метал и ще докажат, че има видове пластмаса, която може да се разгради само за няколко седмици.
 
Научната програма BASF Chemgeneration се организира в 8 страни от Централна и Южна Европа. За участие в научната програма BASF Chemgeneration могат да кандидатстват единствено учители или училища, а всички подробности за нея и формуляри са достъпни в образователния портал chemgeneration.com. Заявления се приемат и на имейл basf.chemgeneration@agencyprima.com.

Свързани новини

На море в HVD Reina Del Mar!

08.06.2023

"SoDOGGY: шалче за чувалче", vol.9

12.05.2023

#усещасекатоКоледа през цялата година

26.04.2023

"Четири лапи" с важно послание

19.12.2022

Историята на The Parker Pen

12.12.2022