Nokia 7.2 - 48MP тройна камера с оптика Zeiss и два дни живот на батерията

Новият модел от среден клас Nokia 7.2. е отличен избор за ценителите на марката. Устройството е проектирано с голям и удобен дисплей, чувствителни камери, перфектно видео, модерен дизайн. 
 
Nokia 7.2 съчетава в идеален баланс майсторска изработка и качествени материали. Моделът е с леко, елегантно и устойчиво покритие, което може да поеме ударите на ежедневието. Смартфонът работи с Android One - най-чистата форма на Android, без допълнителни приложения. Гарантираните актуализации на сигурността за три години, както и на операционната система за две години, добавят допълнително предимство на модела пред конкуренцията в този ценови сегмент – телефонът идва с Android 9 Pie и е готов за Android 10.
 
Nokia 7.2. разполага с 6.3" Full HD+ PureDisplay, който осигурява по-богати и наситени цветове. Интелигентното устройство ще зарадва любителите на фотографията - Nokia 7.2 е първият модел с марката, който има специален нощен режим, активен дори при портрети. Важен елемент от характеристиките му е тройната основна камера с Zeiss оптики. Първата е с 48 МР основен сензор, с широка бленда на обектива от f/1.79 и Quad Pixel технология за по-високо качество, включително и при по-ниска осветеност. Втората камера е 5 МР дълбочинен сензор, а третата е 8 МР със супер широк обхват от 118 градуса.  
 
Устройството прави забележителни портретни снимки с разнообразни боке ефекти. Селфи камерата е с 20 МР сензор с оптики Zeiss с Quad Pixel технология за още повече детайли. Смартфонът разполага с инструменти за изглаждане на нюансите на кожата, подобряване на цялостното качество на изображението и осветяване на детайлите в по-тъмните зони.
 
Още едно предимство на новия модел е качеството на видеото – улавя 4к видео и прави запис на пространствен звук, винаги в HDR. Устройството има функцията за откриване на сцена, захранвана от изкуствен интелект, което осигурява перфектната настройка на камерата във всеки един момент за най-добрата снимка. Специалния процесор Pixelworks позволява цялостно "потапяне" във видеото. Той подсилва цветовете и надгражда видео съдържанието до HDR качество - така вместо 17 милиона цветови нюанса, дисплеят показва до един милиард нюанса.
 
Адаптивната батерия е с мощност 3500mAh и дава приоритет на приложенията, които се използват най-често. По този начин е осигурен живот на батерията до два дни между зарежданията. 
 
Nokia 7.2 се предлага в два цвята – черен и зелен, и е на крайно клиентска цена от 659лв.

Свързани новини

"Кино и класика" се завръща

20.03.2024

Tочното решение за проблеми с гърба

18.03.2024

LecoVita МЕМЕНТО за памет и концентрация

11.03.2024

Здраве за цялото семейство

04.03.2024

Доброволци в спорта

29.02.2024