Социално отговорният бизнес обедини усилия и подкрепи деца и младежи в неравностойно положение

На 2-ри ноември 2019, в Централен военен клуб София, се проведе 14-тият Годишен благотворителен бал на фондация "Сийдър" – "Changemakers Charity Ball". По време на събитието бяха набрани 92 хиляди лева, с които организацията ще осигури грижата за над 105 деца и младежи в неравностойно положение, които подкрепя в своите центрове.
 
На събитието присъстваха 200 гости от бизнес елита и културния живот в България, сред които партньори и дългогодишни поддръжници на организацията, както и нови съмишленици, желаещи да бъдат част от промяната за децата и младежите.
 
В началото на събитието изпълнителният директор на фондация "Сийдър" Александрина Димитрова приветства гостите и благодари на присъстващите, че тази вечер са избрали да подкрепят децата, които са в нужда. "Разказах ви 3 истории, които ни карат да се замислим. Имаме още над 100 подобни истории на истински деца и млади хора, които никой не иска. Никой, освен "Сийдър". Ние поехме ангажимент да им осигуряваме денонощни грижи и специализирана подкрепа. Нашият екип инвестира много усилия, енергия, знания и ресурси, за да гарантира, че промяната се случва. Но повярвайте ми, това е невероятно трудно. И ние имаме нужда от вашата помощ, за да продължим."
 
Обръщение към гостите отправиха и представителите на златните спонсори на Благотворителния бал – Гейл Байски, Заместник-председател на Борда на директорите на фондация "Америка за България" и Елица Иванова, Партньор в Си Ем Ес София, които също призоваха присъстващите за подкрепа.
 
Водещ на тазгодишното издание на Бала беше популярният български артист и продуцент Стефан А. Щерев, а в програмата на вечерта специално участие взе и една от най-талантливите оперни певици у нас Еделина Кънева. По време на събитието гостите се насладиха още на изпълненията на даровити джаз и боса нова музиканти с вокал Велека Цанкова, както и на арфата на Яна Дойнова.
 
Основна част от програмата на събитието беше благотворителният търг с колекционерски предмети и преживявания. Водеща на аукциона за трета поредна година бе професионалният аукционер, лицензиран от британската аукционна къща Кристис – Преслава Фентъм-Флетчър. Най-скъпо продаденият предмет тази година беше тениска на Ливърпул с подписи на всички футболисти от отбора. Сред най-желаните предмети от търга бяха кулинарно преживяване със 7 степенно гурме меню, предоставено от популярния шеф Антоан Верест, колекционерски предмет от култовата сага "Междузвездни войни" и 2 ВИП покани за Гала премиерата на ексклузивната прожекция на последния филм "Възходът на Скайуокър", както и картина на световно известния български художник Петър Мичев.
 
Присъстващите имаха възможността да участват и в томбола за интересни награди, сред които дегустация на кафе Дъбов, ВИП покани за премиерата на българския филм "Доза Щастие", ВИП билети за Софийска опера и балет, семеен брънч в Хилтън София, ваучери за голф в Pravets Golf & Spa, билети за Театър на сетивата София, кулинарни уроци, нощувки в СПА хотел Севтополис, ВИП билети за Народен театър Иван Вазов, вечеря за двама в Интерконтинентал София, поръчкови ризи от Sircrow. Предметите за томболата и търга са любезно предоставени от партньорите на събитието.
 
Всички средства от вечерта ще бъдат инвестирани в индивидуалната грижа за децата и младежите, които фондация "Сийдър" подкрепя.

Свързани новини

Tочното решение за проблеми с гърба

22.04.2024

За чисти дихателни пътища

15.04.2024

"Кино и класика" се завръща

20.03.2024

LecoVita МЕМЕНТО за памет и концентрация

11.03.2024

Здраве за цялото семейство

04.03.2024