Скок на онлайн даренията в платформата DMS

С 43% са се увеличили през миналата година онлайн даренията за каузи в дарителската платформа DMS, администрирана от БДФ и фондация BCause. Запазва се тенденцията от 2018 все повече хора да даряват по 2 или 5 лв. всеки месец чрез телефонните си сметки. През 2019 броят на SMS абонаментите от 5 лв. е скочил с 28%, а този на абонаментите от 2 лв. – с 5%.
 
Общо 264 каузи на хора и организации са набирали средства чрез DMS през миналата година. С помощта на хиляди дарители, те са получили общо 1 233 046 лв. Близо половината (49%) от тях са дошли чрез еднократни SMS-и, 34% - чрез месечни абонаменти, а останалите - чрез онлайн дарения. През 2019 събраните дарителски средства са с 13% повече спрямо предходната година.  
 
С цели 91% са скочили онлайн даренията през последните два месеца на 2019 в сравнение със същия период от предходната година. През ноември и декември м.г. за каузите в дарителската платформа са постъпили 36 000 лв. повече, отколкото през същите месеци на 2018. Основна заслуга за това има обновеният интернет сайт на DMS. Той гарантира по-голяма сигурност и пълна прозрачност на дейността на платформата чрез подробни месечни и годишни отчети.  
 
DMS предлага четири механизма за бързо, удобно и надеждно набиране на средства: еднократни или абонаментни SMS-и на кратък номер 17 777, чрез онлайн дарения през интернет системата ePay.bg и виртуален POS терминал на Обединена българска банка. В информационната кампания за популяризирането на тези дарителски механизми, която завърши преди дни, хиляди столичани и гости на София видяха оранжевата врата с логото на DMS и мотото "Отвори врата за доброто. Влез, стани дарител!" на различни места в града. Тя гостува в Бизнес парк София, Paradise Center, The Mall и ОББ Милениум център. 
 
Част от кампанията беше Предизвикателството на DMS в социалните мрежи. В него известни личности от различни сфери подкрепиха благотворителността чрез личния си пример. Сред тях са радиоводещите Драгомир Симеонов и Митко Павлов, Красимира Хаджииванова от "Майко Мила", Део и съпругата му Мариана, пианистката и композитор Мария Каракушева, Кирил Николов-Дизела, артистите Лорина Камбурова, Орлин Павлов и Весела Бабинова.
 
За последните 13 години чрез платформата DMS са събрани над 10,5 млн. лв. за 1186 различни кампании. В момента на интернет адрес dmsbg.com очакват подкрепа 59 каузи за лечение на хора и 122 инициативи на неправителствени организации. 
 

Свързани новини

Отвори вратата на DMS и стани дарител

26.11.2019

DMS призовава да сме добротворци

14.11.2019