SOHO представя: събитията до края на октомври

SOHO е коуъркинг пространство с уютна атмосфера, богата програма от културни събития и общност от сходно мислещи професионалисти от креативния сектор. Разположено в триетажна зелена къща с градина в идеалния център на София, главната му мисия е да насърчава креативността и обмена между обитателите си. Сред работните места и зали за събития са вплетени художествена галерия, школа за балет, появяват се тематични базари, поставят се театрални постановки, подпомагат се социално значими каузи и се изпълняват майсторски добри концерти.
 
SOHO представя: Акустичен концерт в задния си двор на Ния Петрова и Явор Милчев
 
На 22 октомври посетителите на градината на зелената къща на SOHO ще бъдат наобиколени от музика за душата - уютния глас на Ния, сливащ се с китарата на Явор. Музикантите ще представят прочита си на парчета на Joni Mitchell, Childish Gambino, Mumford and Sons и Alt J, като aкацентът ще е върху новите им авторски неща.
 
 
Двамата свирят заедно от достатъчно дълго време, за да са се напаснали идеално, a напоследък подбират да правят неща, които докосват самите тях и сякаш са станали по-лични. Затова се подгответе за интимно музикално преживяване насред един от последните топли и слънчеви дни за годината. Събитието е подходящо за деца и кучета, и е предвиден импровизиран бар с напитки.
 
 
На 23 октомври SOHO Sofia и “Ador Barador – шалчета с мисия” се обединяват за шести път в кампанията “SoDOGGY: шалче за чувалче”. Любителите на четириногите, заедно с тях самите, да могат да се срещнат сред уюта на зелената къща на SOHO и съчетаят полезно с приятно. На по чаша чай и приятен разговор ще могат да закупят кучешки и/или човешки шалчета и аксесоари на Ador Barador на цена от 34 лв. - цената на чувалче с храна от 17 кг. 
 
На място ще бъде разположена касичка за желаещите да подкрепят каузата, като срещу всяко направено дарение ще бъде получен сертификат от ARS и топла напитка от домакините от SOHO. Всички събрани средства след събитието ще бъдат използвани за нуждите на спасените животни в приют "Фермата“. 
 
 
Същия ден - последния следобед на изложбата “Coping mechanisms”, домакините ви канят в зелената си къща, за да се срещнете с младата авторка Цвета Петрова и нейните механизми за справяне с изолацията и загубата на близки същества.
 
В 37-те си илюстрации от въглен линогравюра и акварел талантливата авторка ни споделя механизмите, които е открила за себе си за справяне с нарушения баланс по време на пандемията - баланс между доброто и злото. Желанието й е чрез творбите си да изправи и нас пред собствените ни чувства от подобен характер и да ни
помогне да ги трансформираме от заплаха в нещо положително.
 
Половината сума от продажбите на непродадените дотогава творби ще бъде даренa на животните от приют "Фермата" на Animal Rescue Sofia. 

Свързани новини

Броени дни ни делят от събитието

22.07.2024

По-сигурни на пътя!

25.06.2024

УЕФА ЕВРО 2024 в ефира на БНТ

10.06.2024

За нормална функция на черния дроб

29.04.2024

Да спасим един човешки живот!

23.04.2024