SOHO представя: събитията до края на октомври

SOHO е коуъркинг пространство с уютна атмосфера, богата програма от културни събития и общност от сходно мислещи професионалисти от креативния сектор. Разположено в триетажна зелена къща с градина в идеалния център на София, главната му мисия е да насърчава креативността и обмена между обитателите си. Сред работните места и зали за събития са вплетени художествена галерия, школа за балет, появяват се тематични базари, поставят се театрални постановки, подпомагат се социално значими каузи и се изпълняват майсторски добри концерти.
 
SOHO представя: Акустичен концерт в задния си двор на Ния Петрова и Явор Милчев
 
На 22 октомври посетителите на градината на зелената къща на SOHO ще бъдат наобиколени от музика за душата - уютния глас на Ния, сливащ се с китарата на Явор. Музикантите ще представят прочита си на парчета на Joni Mitchell, Childish Gambino, Mumford and Sons и Alt J, като aкацентът ще е върху новите им авторски неща.
 
 
Двамата свирят заедно от достатъчно дълго време, за да са се напаснали идеално, a напоследък подбират да правят неща, които докосват самите тях и сякаш са станали по-лични. Затова се подгответе за интимно музикално преживяване насред един от последните топли и слънчеви дни за годината. Събитието е подходящо за деца и кучета, и е предвиден импровизиран бар с напитки.
 
 
На 23 октомври SOHO Sofia и “Ador Barador – шалчета с мисия” се обединяват за шести път в кампанията “SoDOGGY: шалче за чувалче”. Любителите на четириногите, заедно с тях самите, да могат да се срещнат сред уюта на зелената къща на SOHO и съчетаят полезно с приятно. На по чаша чай и приятен разговор ще могат да закупят кучешки и/или човешки шалчета и аксесоари на Ador Barador на цена от 34 лв. - цената на чувалче с храна от 17 кг. 
 
На място ще бъде разположена касичка за желаещите да подкрепят каузата, като срещу всяко направено дарение ще бъде получен сертификат от ARS и топла напитка от домакините от SOHO. Всички събрани средства след събитието ще бъдат използвани за нуждите на спасените животни в приют "Фермата“. 
 
 
Същия ден - последния следобед на изложбата “Coping mechanisms”, домакините ви канят в зелената си къща, за да се срещнете с младата авторка Цвета Петрова и нейните механизми за справяне с изолацията и загубата на близки същества.
 
В 37-те си илюстрации от въглен линогравюра и акварел талантливата авторка ни споделя механизмите, които е открила за себе си за справяне с нарушения баланс по време на пандемията - баланс между доброто и злото. Желанието й е чрез творбите си да изправи и нас пред собствените ни чувства от подобен характер и да ни
помогне да ги трансформираме от заплаха в нещо положително.
 
Половината сума от продажбите на непродадените дотогава творби ще бъде даренa на животните от приют "Фермата" на Animal Rescue Sofia. 

Свързани новини

Tочното решение за проблеми с гърба

22.04.2024

За чисти дихателни пътища

15.04.2024

"Кино и класика" се завръща

20.03.2024

LecoVita МЕМЕНТО за памет и концентрация

11.03.2024

Здраве за цялото семейство

04.03.2024