Красотата, историята и културата на България оживяха на премиерата на книгата "Разкажи за твоята България"

Необятната красота, история и култура на България оживяха по специален и неповторим начин на премиерата на книгата "Разкажи за твоята България".
 
Книгата, събрала в себе си част от най-добрите текстове на участници в ученическия конкурс-обучение "Работилница за репортери", направи своята официална премиера на 13 юни, в кино "Кабана", гр. София. Пред изпълненото с публика столично заведение, събитието откри популярната радио и телевизионна водеща Евелина Павлова, с есето "По белязаните пътища към дома ме води сърцето", на един от авторите в книгата.
 
"В "Разкажи за твоята България" ще се срещнете с много талант. Ще се запознаете с перата на 71 млади автори, които през последните шест години бяха част от ученическия конкурс-обучение "Работилница за репортери”. Самата аз съм част от журито на конкурса цели шест години и имам удоволствието вече да съм чела най-добрите от най-добрите във всички жанрове и задачи през тези години. Познавам и лично някои от тях и мога смело да реферирам, че всеки, който вземе в своите ръце книгата "Разкажи за твоята България" ще се срещне с един много по-различен, оптимистичен и смел прочит за страната ни – нейната култура, история, личности, събития и възможности.  Това е книга, която един истински поглед към доброто, както предстои да се убедите и сами. Книга с толкова много заряд, изпълнена с толкова много позитивизъм, че трябва да присъства във всеки един дом и библиотека.", сподели Евелина Павлова.
 
В емоционално приветствие към аудиторията Десислава Василева – създател и вдъхновител на "Работилница за репортери": "Благодаря е думата, която съм използвала хиляди пъти откакто я има "Работилница за репортери". Благодаря Ви, че заедно създадохме книгата "Разкажи за твоята България" – една уникална книга, носеща в себе си чиста любов, много емоция, богатството на езика ни, показано през таланта на децата ни, историята на родината, необятната красота на природата и хората – тези, за които трябва да знаем и да следваме примера им - достойните личности от миналото и съвремието ни. Палитра от красиви слова за нашата България!".
 
 
Евелина Павлова предаде щафетата на водещи на Калина Александрова – победител в "Работилница за репортери 2020 – Книга на спомените” и Симеон Симеонов – победител в Работилницата 2017 – Разкажи за твоята България”, които споделиха личните си впечатления от Работилницата и възможността участниците в нея да бъдат открити като таланти, да преоткрият себе си като личности и да разберат кои са и къде принадлежат.
 
Приветствия към авторите, създателите на книгата и гостите на събитието, отправиха част от менторите и членовете на журито на конкурса: Калина Влайкова – ментор и обучител в "Работилница за репортери" през 2019 и 2020 година, журналист с дългогодишен опит и създател на платформата за класове по писмена комуникация – "Разбери ме", Васил Койнарев – журналист, отговорен редактор на "Успелите.бг”, преподавател по съвременен български език, професионален редактор, коректор на книгата "Разкажи за твоята България” и ментор в "Работилница за репортери 2021", Марина Стоименова – журналист с дългогодишен опит, главен редактор на EuroNews Bulgaria и ментор в изданията на конкурса през 2020 и 2021 г. и доц. д-р Стела Ангова – ръководител на катедра "Медии и обществени комуникации” на Университета по национално и световно стопанство и член от журито на Работилницата, в нейните последни четири издания.
 
Всеки, който желае да разгърне страниците на "Разкажи за твоята България", може да поръча книгата и онлайн, на специална цена, с безплатна доставка до офис на куриер тук: bit.ly/KnigaRabotilnitsaZaReporteri
 

Свързани новини

Да спасим един човешки живот!

23.04.2024

Tочното решение за проблеми с гърба

22.04.2024

За чисти дихателни пътища

15.04.2024

"Кино и класика" се завръща

20.03.2024

LecoVita МЕМЕНТО за памет и концентрация

11.03.2024