Един Процент Промяна връщат Коледа с кампанията си #усещасекатоКоледа

Според проучвания в световен план, 30% от даренията по света се случват през последния месец от годината. 
 
За да вдъхнови хората и да даде пример колко важно е да се дарява регулярно, Един Процент Промяна стартира новата си кампания - #усещасекатоКоледа. Нейният старт на 24.04 беше белязан с медийни инициативи, благодарение на които оживяха редица коледни спомени, пожелания и песни.  
 
"Много често си повтаряме, че промяната започва от нас и действията ни всеки ден, и не трябва да чакаме специален повод или празник, за да направим добро. Именно малките, ежедневни действия на доброта, са това, към което се стреми цялата ни общност, за да видим света в още по-хубава светлина. С кампанията ни #усещасекатоКоледа искаме да акцентираме върху това, че не е необходимо да чакаме Коледа, за да помогнем на възрастен човек или на бездомно животно.", сподели Ефтим Ефтимов от сдружението. 
 
Благотворителната организация Един Процент Промяна реализира каузи вече 7 години, а само от началото на годината до края на м. март, организацията вече е събрала над 40 000 лв. за 3 различни каузи, подкрепящи Фондация "Спаси ме", ДЦДМУ "Добро сърце" - гр. Перник и Сдружение "Прегърни ме".
 
Кампанията #усещасекатоКоледа съвпада с реализацията на още 2 инициативи. Първата от тях е активна до края на април месец и се изпълнява с подкрепата на Фондация "Нашите недоносени деца". Средствата, събрани чрез тази кауза, ще бъдат насочени за осигуряване на животоспасяваща апаратура на отделението по неонатология на МБАЛ-Добрич и МБАЛ-Търговище. Респираторите и перфузорите, които ще бъдат закупени, ще спомогнат недоносените бебета да получават необходимите грижи, особено през първите няколко дни от живота, които са ключови за тяхното развитие. 
 
Втората кампания предстои да бъде обявена на 01.05 и може да бъде проследена на официални уебсайт на организацията, onepercentchange.today.
 
Един Процент Промяна приканва всички да се присъединят към инициативите и заедно да изградим общност от активни, съпричастни граждани, които даряват редовно. Даряваш малко, усеща се като много за хората в нужда! Нека пресъздадем Коледа всеки ден #благодарениенаТеб. #усещасекатоКоледа

Свързани новини

"Кино и класика" се завръща

20.03.2024

Tочното решение за проблеми с гърба

18.03.2024

LecoVita МЕМЕНТО за памет и концентрация

11.03.2024

Здраве за цялото семейство

04.03.2024

Доброволци в спорта

29.02.2024