Младежки театър "Николай Бинев" представя: "Арт"

"Арт" е вълнуваща история за изкуството, приятелството и способността ни да останем верни на себе си, но и на приятелите си, когато виждаме света по различен начин. 
 
Колко бихте платили за бяла картина? Има ли значение кой е художникът? Можем ли да наречем изкуство една картина, ако виждаме пред себе си едно бяло платно?
 
 
Серж (Петър Петров – Перо) купува картина за изключително голяма сума. Тя представлява голямо платно, боядисано в бяло, с "фини бели диагонални ивици". За един от неговите най-добри приятели – Марк (Георги Гоцин), картината е "боклук" и Серж е изгубил ума си. Техният общ най-добър приятел Иван (Кирил Недков) е поставен в неприятната ситуация да лавира между двамата, независимо че самият той е затънал в безброй лични проблеми, свързани с подготовката на сватбата му. 
 
 
Може ли една картина да постави на изпитание дългогодишни приятелства? Доводите "за" и "против" картината преминават границата на добрия тон. Тримата най-добри приятели я използват за параван, за да кажат какво наистина мислят един за друг и приятелствата им изглеждат все по-крехки и носещи умора, а не вдъхновение. 
 
Ще успеят ли Серж, Марк и Иван да запазят 15-годишното си приятелство или една картина ще сложи краят му?
 
 
Пиесата "Арт" е явление в модерната драматургия и мигновено постига изключителен успех, както сред критиката, така и сред публиката в целия свят. Пиесата е поставяна в безброй театри и държави, сред които Франция, Великобритания, САЩ, Япония, Португалия, Русия, Индия, Южна Африка, Италия, Аржентина, Тунис и много други! 
 
Според един от най-големите френски вестници "Le Monde" пиесата "Арт" е най-поставяното съвременно френско драматургично произведение в света, а езиците, на които е преведена са десетки. 
 
 
Още с появата си "Арт" се превръща във феномен, получавайки дълъг списък от номинации и награди! Пиесата е носител е на наградите "Молиер", "Тони" в категорията "Най-добра пиеса", "Лорънс Оливие" в категорията "Най-добра нова комедия", New York Drama Critics' Circle Award (втората най-стара театрална награда в САЩ след "Пулицър", която се връчва от 1936 г.) в категорията "Най-добра пиеса", "Evening Standard Theatre Award" в категорията "Най-добра комедия" и на още много, много други награди и номинации...
 
"Арт" е пиеса за изкуството и неговата стойност и за приятелството... и неговата стойност.
 

Свързани новини

За чисти дихателни пътища

15.04.2024

"Кино и класика" се завръща

20.03.2024

Tочното решение за проблеми с гърба

18.03.2024

LecoVita МЕМЕНТО за памет и концентрация

11.03.2024

Здраве за цялото семейство

04.03.2024