Oткриха първата 3D пешеходна пътека в гр. Пловдив (галерия)

Георги Стаменов и началникът на КАТ Пловдив Димитър Димитров откриха първата 3D пешеходна пътека в гр. Пловдив на територията на район "Централен".
 
Проектът е част от кампанията на район "Централен" и Радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете!". Той е разработен от школата по дизайн към ОДК-Пловдив. Над 12 млади художници се включиха в изпълнението на цветната 3D пешеходната пътека. 
 
На 29.10.2017г. (неделя) в 16.00ч. на ул. "Генерал Данаил Николаев" 46 (зад ОУ "Д-р Петър Берон") беше открита първата за гр. Пловдив 3D пешеходна пътека. Лентата прерязаха всички участници в изработката на проекта, техният ръководител Маша Катилева, кметът на район "Централен" Георги Стаменов, началникът на КАТ Пловдив Димитър Димитров, инспектор Ботьо Гиргинов от КАТ "Пътна полиция" Пловдив, временно изпълняващата директорка на ОУ "Д-р Петър Берон" Ани Попова и представител на "Оргахим". 
 
Кметът на район "Централен" Георги Стаменов благодари на първо място на школата по дизайн, нейния ръководител и на художниците. "Бих желал да обърна внимание на всики водачи на МПС в гр. Пловдив да бъдат внимателни на пътя и да не забравят, че на първо място сме пешеходци, а след това шофьори", добави Стаменов и даде думата на началника на КАТ Пловдив г-н Димитров, който изрази готовност КАТ Пловдив да бъде участник и в други подобни инициативи. 
 
"Район "Централен" и Община Пловдив могат да бъдат пример за цяла България с подобни проекти", допълни инспектор Гиргинов от КАТ "Пътна полиция" Пловдив. Районната администрация благодари на "Общинска полиция" за подкрепата: малките художници работиха 6ч. над проекта, като за целта няколко служители на полицията пренасочваха автомобилите в района.
 
Пешеходната пътека е резултат от няколкоседмична подготовка от страна на районната администрация и школата по рисуване. Проектът, който изобразява въжен мост, включва различни елементи: букви, цифри, абривиатури, пособия за рисуване и писане, ноти. "Мостът носи символика. Опитахме се да превърнем цялата идея в триизмерна картина. Всичко това беше възможно благодарение на точността и старанието на децата.", сподели Маша Катилева, ръководител на проекта и художник. 
 
"Нито една спестена секунда на пътя не струва колкото живота на едно дете" е мотото на кампанията "Убий скоростта, спаси дете". Пловдив подава ръка на благородната инициатива с поредица от дейности под егидата на Георги Стаменов – кмет на район "Централен" и в партньорство с Радио FM+, "Оргахим" и ПодТепето. 
 
"Убий скоростта, спаси дете" насочва вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца. Район "Централен" разпространява и стикери за автомобили с мотото на кампанията, които водачите да поставят от вътрешната страна на своите МПС-та. 

Свързани новини

Бон-Бон пеят за 15 септември

14.09.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Европейска седмица на мобилността: старт

19.09.2022

Започна "Убий скоростта, спаси дете!"

29.08.2022

Нека помогнем!

07.02.2022