Будителят на паметта, Румен Манов, е Будител на годината на Радио FM+ (галерия)

За четвърта поредна година Радио FM+ организира кампанията "Будител на годината". Инициативата фокусира вниманието върху личности, направили през годината нещо стойностно и значимо, със силно духовно послание и отзвук в медийното пространство.
 
Заради начина, по който осмисля родолюбието, заради забележителното проект "Приказка за България", обогатяващ познанието за историята ни, заради осмислените поводи за родолюбие, Румен Манов е Будител на 2017, избран от слушателите на Радио FM+. "Будителят на паметта" получи уникалния  плакет "Златен ключ", по време на церемонията в "Резиденция Тера", а наградата бе връчена от д-р Милен Врабевски, първият носител на титлата през 2014.  
 
"Будител на годината не е класация или състезание. Всички номинирани са достойни будители!", сподели инициаторът на кампанията Ива Дойчинова. "Тази инициатива е начин да осмислим духа на обществото и да насочим вниманието и признанието към онези каузи и идеи, които създават по-добро бъдеще".  
 
Над 10 000 от слушателите на Радио FM+ подадоха своя вот за някой от номинираните. Всеки от будителите получи грамота "Будител на 2017", а почетния диплом бе за Дядо Панде Евтимов – пазителят на българщината в Македония. 
 
Традиционно партньорите на кампанията връчиха свои специални награди към някои от номинираните. Фондация "Българска памет"  отличи Силвия Захариева - любимата учителка от Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" във Варна. Нейните възпитаници получиха най-големия приз от конкурс на НАСА за Космически колонии. 
 
От строителна фирма "Стримона" спряха своя избор на Будителят на България извън България, д-р Анелия Хохвартер, един от най-успелите български лекари в чужбина. Международно признатата офталмоложка застана зад каузата "Локомат за България" – купуване на първия за страната ни робот, който ще помогне на хора с двигателни проблеми да проходят. 
 
Vivacom, традиционно подкрепящи кампанията още от нейното създаване, дадоха своята награда на Будителския проект на годината, 50 места от българската история извън България. За да я получат, на сцената излязоха момчетата, създали първото по рода си издание, представящо историята на значими за българите места, останали извън съвременните граници на България. 
 
Специалната награда от екипа на Радио FM+, уникален плакет-талера "Велики български владетели", изработена от арт работилница "Артикос", също бе дадена на един от номинираните. Ива Дойчинова, като водещ на церемонията заедно с Андрей Захариев, връчи талерата на Ивайло Шопски. Будителят на родолюбието развълнува публиката и предизвика бурни аплодисменти с думите си: "Не е българин този, чиито баща е българин... Българин е този, чиито син ще бъде българин!"
 
Екипът на Радио FM+ благодари на БНТ, които като основен медиен партньор заснеха церемонията. Радио FM+ изказва и специални благодарности на Жана Жекова и Anrews Fashion Studio за прекрасните облекла на водещите. За страхотното ни настроение се грижеха талантливите дами от трио "Хипнотик".

Свързани новини

"Будител на годината" 2017: гласуването

02.10.2017

"Будител на годината" 2017: номинираните

01.09.2017

Номинирайте "Будител на годината" 2017

14.08.2017

Наградиха Будител на годината 2016

02.11.2016

Будител на годината 2016: номинираните

15.09.2016