Будител на годината на Радио FM+ е Будителят на надеждата

С близо 30% от вота на гласувалите, Будителите на надеждата д-р ГЕОРГИ СТАМЕНОВ и ФОНДАЦИЯ "МАЙКИ ЗА ДОНОРСТВОТО"  официално получиха званието "Будител на годината". 
 
 
След оспорвано гласуване, д-р Стаменов и "Майки за донорство" събраха най-много от симпатиите на слушателите на Радио FM+. Лекарят и фондацията бяха номинирани в кампанията заради това, че дариха пет безплатни инвитро процедури през изминалата година на двойки с репродуктивни проблеми, имащи нужда от донорски материал и от години даряват надежда и рожба на двойките с най-тежки репродуктивни пролеми у нас.
 
Будителите на годината традиционно получиха уникалния  плакет "Златен ключ", а наградата им бе връчена от д-р Милен Врабевски, първият носител на титлата през 2014.  
 
Излизайки на сцената в литературен клуб "Перото", д-р Стаменов трогна препълнената зала с думите си, че наградата е за всички номинирани в инициативата и в знак на уважение и благодарност към техните каузи, ги покани на сцената, за да споделят заедно момента.
 
Номинираният за Будител на духа, Боян Петров, бе избор на коментиралите обществени личности в ефира на Радио FM+. От името на медията водещата на Радио FM+ Ива Дойчинова му поднесе плакет-талера "Великите български владетели”. Боян беше и една от "най-ухажваните" личности в "Перото". Всеки искаше да се докосне до него, да поговори и да сподели усещането, че духът на едни продължава да подбужда други и събужда трети.
 
 
Подкрепилите кампанията партньори на Радио FM+ Фондация "Българска памет", Vivacom и Julius Meinl също отличиха с личен приз някои от номинираните. От името на "Българска памет" д-р Милен Врабевски връчи своята награда на номинираната за Будител "огнище" Диана Илиева, кмет на община Тервел, но не пропусна да изкаже благодарност и към Любка Биаджони за мисията й да представя пред света български музикални таланти. 
 
Изборът на Vivacom полетя към Америка, за да достигне до Иво Иванов - писателят и журналист, чиито истории намират будни съзнания и добри сърца, прекрояват душите, провокират ново осъзнаване на света. 
 
Илиян Любомиров/ Августин Господинов, който бе номинацията за Будителят на младите, вдъхнови екипа на Julius Meinl и "кафето на поетите" го отличи със специален приз. 
 
Церемонията "Будител на годината" се състоя в книжен център "Перото", който събра над 150 гости, които аплодираха, плакаха и се усмихваха заедно със съвременните будители и радиоводещите на Радио FM+ Калина Стефанова, Евелина Павлова и Мартен Роберто. Водещи на събитието бяха създателят на инициативата "Будител на годината" Ива Дойчинова и Андрей Захариев (БНТ). 
 
 
Екипът на Радио FM+ благодари на БНТ, които като основен медиен партньор заснеха и излъчиха церемонията в своята програма. 

Свързани новини

Румен Манов е Будител на годината 2017

02.11.2017

"Будител на годината" 2017: гласуването

02.10.2017

"Будител на годината" 2017: номинираните

01.09.2017

Номинирайте "Будител на годината" 2017

14.08.2017

Будител на годината 2016: номинираните

15.09.2016