И през 2020 FM+ инициира кампанията "Убий скоростта, спаси дете" (галерия)

И през 2020 година Радио FM+ инициира кампанията "Убий скоростта, спаси дете", която стартира за първи път през 2004! 
 
Екипът на медията осъществява инициативата в осем български общини. Подкрепена от редица известни творци, изпълнители и артисти, "Убий скоростта, спаси дете" се превърна в обществено значима социална кампания, символ на грижата и вниманието към децата. 
 
Община Русе се включва за шеста поредна година в кампанията. На 16-ти и 17-ти септември екипът на Радио FM+ беше в Русе, където боядиса пешеходни пътеки пред две училища - "Христо Ботев"и "Възраждане". Вчера, пред училище "Христо Ботев", където движението е изключително натоварено, кметът Пенчо Милков и неговия заместник Димитър Недев, заедно с деца от детска градина "Радост", пресякоха пътното платно в знак на съпричастност към децата, които са станали жертва на пътни инциденти. Защото нито една спестена секунда на пътя не струва колкото живота на едно дете!
 
За да напомня това, Радио FM+ избира най-забележимата мобилна платформа, видима от всички шофьори - тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт. Върху тях се позиционират разпознаваемите стикери от кампанията, като инициативата обхваща автобусите и тролейбуси в София, Бургас, Варна, Сливен, Русе, Благоевград, Велико Търново и Стара Загора. 
 
В рамките на "Убий скоростта, спаси дете" бяха поставени и информационни табели в близост до училища с визията на кампанията. За последните четири години над 100 табели бяха позиционирани на ключови кръстовища и около училища в градовете София, Варна, Бургас, Благоевград.  
 
Освен външната и значително видима част от кампанията, в ефира на Радио FM+ звучат и емоционалните послания на редица известни личности, дали своята подкрепа за "Убий скоростта, спаси дете”, сред които Хилда Казасян, Теди Москов, Свилен Ноев, Прея, Нина Николина, Гергана Стоянова, Ненчо Балабанов, Калин Врачански, Михаела Маринова, Любо Киров, Георги Господинов, Юлиян Вергов...
 
Свилен Ноев: Подкрепям кампанията, най-малкото, защото съм родител и мисля, че артистите трябва да даваме добър пример.
Прея: Подкрепям "Убий скоростта, спаси дете", защото няма никакъв смисъл да бързаме, ако няма да стигнем там където отиваме, нали?
Гергана Стоянова: Подкрепям "Убий скоростта - спаси дете" на Радио FM+! Да губим децата на България заради несъобразена скорост е безумие! Намалете скоростта в името на нашето бъдеще!
Любо Киров: Смятам, че трябва да сме много по-внимателни и дори и да сме забързани, трябва да ценим човешкия живот. Самият аз съм изпадал в подобна ситуация, но смятам, че мога да бъда и от другата страна.
Михаела Маринова: Подкрепям кампанията на Радио FM+, защото агресията на пътя отнема животи на деца, а това не бива да се случва.
Ненчо Балабанов: Подкрепям кампанията, защото не бива да забравяме, че за разлика от видеоигрите, когато сме на пътя, от нас наистина зависят човешки животи.
Калин Врачански: Кампанията трябва ежедневно да ни напомня, че не сме сами на пътя.
 
Кампанията "Убий скоростта, спаси дете" е носител на Първа награда за медийна PR кампания за 2004 в България. Спомогнала е за наградата "Радио на годината" през 2005. Награда EMMI за 2006 – USA. Почетен диплом за "Изключителен принос в служба на обществото и в развитието на радиоиндустрията в България" на годишните награди на Световната радио асоциация NAB.       
 
Радио FM+ изказва специални благодарности на Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград, Община Велико Търново и Община Стара Загора, без чието съдействие инициативата нямаше да придобие такива мащаби и да постигне голямата си популярност. 
 
Партньори в инициативата на радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете" са Роберт Бош-България, Оргахим АД-Русе, OMV и Гудиър.

Свързани новини

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Европейска седмица на мобилността: старт

19.09.2022

Нека помогнем!

07.02.2022

Екатерина Стратиева пред FM+

23.09.2021

Децата в подкрепа на "Убий скоростта..."

17.09.2020