Започна ежегодната кампания на Радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете"

Нито една спестена секунда на пътя не може да се сравни с живота на едно дете!
 
Това е мотото, с което Радио FM+ апелира и насочва вниманието на цялото общество към един сериозен факт: много от жертвите на пътя са деца. През всичкитe над 15 години, откакто съществува кампанията "Убий скоростта, спаси дете", тя е активно подкрепяна от известни български артисти, изпълнители и творци. Само малка част от тях са Хилда Казасян, Теди Москов, Свилен Ноев, Прея, Нина Николина, Гергана Стоянова, Ненчо Балабанов, Калин Врачански, Михаела Маринова, Любо Киров, Георги Господинов, Юлиян Вергов и др.
 
И през 2021 година Радио FM+ инициира кампанията "Убий скоростта, спаси дете", която се превърна в обществено значима социална кампания, символ на грижата и вниманието към децата. 
 
За да напомня това, Радио FM+ избира да обозначи със стикери най-забележимата мобилна платформа в София, видима от всички шофьори - тази на задното стъкло на превозните средства  от градския транспорт.  
 
За поредна година OMV България се включва в кампанията, като част от корпоративната отговорност на компанията за превенция на пътя.
 
Освен стикери, в рамките на Убий скоростта, спаси дете“, в последните четири години бяха поставени и информационни табели в близост до училища, с визията на кампанията. Над 100 табели бяха позиционирани на ключови кръстовища и около училища в градовете: София, Варна, Бургас, Благоевград.  
 
Традиционен партньор в кампанията "Убий скоростта, спаси дете" на Радио FM+ е Bosch Car Service, които активно работят за  повишаване информираността на водачите и намаляване на пътните инциденти.
 
Лице на инициативата е трикратната европейска рали шампионка при жените Екатерина Стратиева, която апелира за превантивна подготовка на автомобила и отговорно поведение при шофиране: "Радвам се, че съм част от кампанията на Bosch Car Service. За мен шофирането не е игра, а отговорност. Безопасността на пътя е моя лична кауза и вярвам, че с инициативата ще помогнем на водачите да се справят с предизвикателни ситуации на пътя. "
 
Традиционно, като част от кампанията, в партньорство с Оргахим АД – Русе, се боядисват и  обновяват пешеходни пътеки в близост до училища и възлови кръстовища преди началото на учебната година.
 
Кампанията "Убий скоростта, спаси дете" е носител на Първа награда за медийна PR кампания за 2004 в България. Спомогнала е за наградата “Радио на годината" през 2005. Награда EMMI за 2006 – USA. Почетен диплом за "Изключителен принос в служба на обществото и в развитието на радиоиндустрията в България" на годишните награди на Световната радио асоциация NAB.   
 
Радио FM+ изказва специални благодарности на Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград, Община Велико Търново и Община Стара Загора, без чието съдействие през изминалите години инициативата нямаше да придобие такива мащаби и да постигне голямата си популярност. 
 
 
Освен външната и значително видима част от кампанията, в ефира на Радио FM+ звучат и емоционалните послания на редица известни личности, дали своята подкрепа за  "Убий скоростта, спаси дете": 
 
Свилен Ноев: Подкрепям кампанията, най-малкото, защото съм родител и мисля, че артистите трябва да даваме добър пример."
 
Прея: Подкрепям "Убий скоростта, спаси дете“, защото няма никакъв смисъл да бързаме, ако няма да стигнем там където отиваме, нали?
 
Гергана Стоянова: Подкрепям "Убий скоростта - спаси дете" на Радио FM+! Да губим децата на България, заради несъобразена скорост е безумие! Намалете скоростта в името на нашето бъдеще!
 
Любо Киров: Смятам, че трябва да сме много по-внимателни и дори и  да сме забързани, трябва да ценим човешкия живот. Самият аз съм изпадал в подобна ситуация, но смятам, че мога да  бъда и от другата страна.
 
Михаела Маринова: Подкрепям кампанията на Радио FM+, защото агресията на пътя отнема животи на деца, а това не бива да се случва.
 
Ненчо Балабанов: Подкрепям кампанията, защото не бива да забравяме, че за разлика от видеоигрите, когато сме на пътя от нас наистина зависят човешки животи.
 
Калин Врачански: Кампанията трябва ежедневно да ни напомня, че не сме сами на пътя.
 
Партньори в инициативата на радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете" са Роберт Бош-България, Оргахим АД-Русе и OMV
 
Слушайте Радио FM+ и в своята кола, за да разберете повече за кампанията!

Свързани новини

Бон-Бон пеят за 15 септември

14.09.2023

Започна "Убий скоростта, спаси дете!"

29.08.2022

Сложихме стикерите "Убий скоростта"

13.09.2021

Евелина Павлова за "Убий скоростта"

12.09.2020

16 издание на Убий скоростта, спаси дете

11.09.2020