Започна ежегодната кампания на Радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете"

Нито една спестена секунда на пътя не може да се сравни с живота на едно дете!
 
В края на месец август Радио FM+ дава старт на традиционната си кампания "Убий скоростта, спаси дете". 
 
По време на най-активния за пътуване период и наближаването на първия учебен ден, медията инициира поредица от събития, с ясна и конкретна цел: да насочи вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца. През всичкитe над 16 години, откакто съществува кампанията "Убий скоростта, спаси дете", тя е активно подкрепяна от известни български артисти, изпълнители и творци. 
 
И през 2022 година Радио FM+ инициира кампанията "Убий скоростта, спаси дете", която се превърна в обществено значима социална кампания, символ на грижата и вниманието към децата. 
 
За да напомня това, Радио FM+ избира да обозначи със стикери най-забележимата мобилна платформа в София и големите градове, видима от всички шофьори - тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт.  
 
За поредна година OMV България се включва в кампанията, като част от корпоративната отговорност на компанията за превенция на пътя.
 
Освен стикери, в рамките на "Убий скоростта, спаси дете", в последните години бяха поставени и информационни табели в близост до училища, с визията на кампанията. Над 100 табели бяха позиционирани на ключови кръстовища и около училища в големите градове.  
 
Традиционен партньор в кампанията "Убий скоростта, спаси дете" на Радио FM+ е Bosch Car Service, които активно работят за повишаване информираността на водачите и намаляване на пътните инциденти. Социалният ангажимент на Бош Групата е исторически обусловен и се основава на убежденията на учредителя на компанията Роберт Бош.
 
Кампанията "Убий скоростта, спаси дете" е носител на множество награди за инициативи в полза на обществото.
 
Радио FM+ изказва специални благодарности на Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград, Община Велико Търново и Община Стара Загора, без чието съдействие през изминалите години инициативата нямаше да придобие такива мащаби и да постигне голямата си популярност.  
 
 
Освен външната и значително видима част от кампанията, в ефира на Радио FM+ звучат и емоционалните послания на редица известни личности, дали своята подкрепа за "Убий скоростта, спаси дете":
 
Свилен Ноев: Подкрепям кампанията, най-малкото, защото съм родител и мисля, че артистите трябва да даваме добър пример.
 
Прея: Подкрепям "Убий скоростта, спаси дете“, защото няма никакъв смисъл да бързаме, ако няма да стигнем там където отиваме, нали?
 
Гергана Стоянова: Подкрепям "Убий скоростта - спаси дете" на Радио FM+! Да губим децата на България, заради несъобразена скорост е безумие! Намалете скоростта в името на нашето бъдеще!
 
Любо Киров: Смятам, че трябва да сме много по-внимателни и дори и  да сме забързани, трябва да ценим човешкия живот. Самият аз съм изпадал в подобна ситуация, но смятам, че мога да бъда и от другата страна.
 
Михаела Маринова: Подкрепям кампанията на Радио FM+, защото агресията на пътя отнема животи на деца, а това не бива да се случва.
 
Ненчо Балабанов: Подкрепям кампанията, защото не бива да забравяме, че за разлика от видеоигрите, когато сме на пътя от нас наистина зависят човешки животи.
 
Калин Врачански: Кампанията трябва ежедневно да ни напомня, че не сме сами на пътя.
 
Партньори в инициативата на Радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете" са Роберт Бош-България и OMV.
 
Слушайте Радио FM+ и в своята кола, за да разберете повече за кампанията!
 

Свързани новини

Бон-Бон пеят за 15 септември

14.09.2023

Сложихме стикерите "Убий скоростта"

13.09.2021

Започна "Убий скоростта, спаси дете!"

10.09.2021

Евелина Павлова за "Убий скоростта"

12.09.2020

16 издание на Убий скоростта, спаси дете

11.09.2020