Започна ежегодната кампания на Радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете"

Нито една спестена секунда на пътя не може да се сравни с живота на едно дете!
 
В края на месец август Радио FM+ дава старт на традиционната си кампания "Убий скоростта, спаси дете". 
 
По време на най-активния за пътуване период и наближаването на първия учебен ден, медията инициира поредица от събития, с ясна и конкретна цел: да насочи вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца. През всичкитe над 16 години, откакто съществува кампанията "Убий скоростта, спаси дете", тя е активно подкрепяна от известни български артисти, изпълнители и творци. 
 
И през 2022 година Радио FM+ инициира кампанията "Убий скоростта, спаси дете", която се превърна в обществено значима социална кампания, символ на грижата и вниманието към децата. 
 
За да напомня това, Радио FM+ избира да обозначи със стикери най-забележимата мобилна платформа в София и големите градове, видима от всички шофьори - тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт.  
 
За поредна година OMV България се включва в кампанията, като част от корпоративната отговорност на компанията за превенция на пътя.
 
Освен стикери, в рамките на "Убий скоростта, спаси дете", в последните години бяха поставени и информационни табели в близост до училища, с визията на кампанията. Над 100 табели бяха позиционирани на ключови кръстовища и около училища в големите градове.  
 
Традиционен партньор в кампанията "Убий скоростта, спаси дете" на Радио FM+ е Bosch Car Service, които активно работят за повишаване информираността на водачите и намаляване на пътните инциденти. Социалният ангажимент на Бош Групата е исторически обусловен и се основава на убежденията на учредителя на компанията Роберт Бош.
 
Кампанията "Убий скоростта, спаси дете" е носител на множество награди за инициативи в полза на обществото.
 
Радио FM+ изказва специални благодарности на Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград, Община Велико Търново и Община Стара Загора, без чието съдействие през изминалите години инициативата нямаше да придобие такива мащаби и да постигне голямата си популярност.  
 
 
Освен външната и значително видима част от кампанията, в ефира на Радио FM+ звучат и емоционалните послания на редица известни личности, дали своята подкрепа за "Убий скоростта, спаси дете":
 
Свилен Ноев: Подкрепям кампанията, най-малкото, защото съм родител и мисля, че артистите трябва да даваме добър пример.
 
Прея: Подкрепям "Убий скоростта, спаси дете“, защото няма никакъв смисъл да бързаме, ако няма да стигнем там където отиваме, нали?
 
Гергана Стоянова: Подкрепям "Убий скоростта - спаси дете" на Радио FM+! Да губим децата на България, заради несъобразена скорост е безумие! Намалете скоростта в името на нашето бъдеще!
 
Любо Киров: Смятам, че трябва да сме много по-внимателни и дори и  да сме забързани, трябва да ценим човешкия живот. Самият аз съм изпадал в подобна ситуация, но смятам, че мога да бъда и от другата страна.
 
Михаела Маринова: Подкрепям кампанията на Радио FM+, защото агресията на пътя отнема животи на деца, а това не бива да се случва.
 
Ненчо Балабанов: Подкрепям кампанията, защото не бива да забравяме, че за разлика от видеоигрите, когато сме на пътя от нас наистина зависят човешки животи.
 
Калин Врачански: Кампанията трябва ежедневно да ни напомня, че не сме сами на пътя.
 
Партньори в инициативата на Радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете" са Роберт Бош-България и OMV.
 
Слушайте Радио FM+ и в своята кола, за да разберете повече за кампанията!
 

Свързани новини

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

16.09.2024

Бон-Бон пеят за 15 септември

14.09.2023

Сложихме стикерите "Убий скоростта"

13.09.2021

Започна "Убий скоростта, спаси дете!"

10.09.2021

Евелина Павлова за "Убий скоростта"

12.09.2020