Заедно със заместник кмета на Столичната община Кристиан Кръстев сложихме стикерите "Убий скоростта, спаси дете"

И през 2021 година Радио FM+ инициира кампанията "Убий скоростта, спаси дете", която се превърна в обществено значима социална кампания, символ на грижата и вниманието към децата.
 
За да напомня това, Радио FM+ избира да обозначи със стикери най-забележимата мобилна платформа в София, видима от всички шофьори - тази на задното стъкло на превозните средства  от градския транспорт. 
 
 
Днес водещата Евелина Павлова с помощта на заместник кмета по транспорт в Столична община Кристиан Кръстев стартираха поставянето на стикерите с посланието на кампанията на стъклата на автобусите. Ето какво сподели с нас заместник кметът: 
 
Евелина Павлова: За поредна година разчитаме на вашето партньорство. По какъв начин, с какво настроение, нагласа и самочувствие посрещаме 15-ти септември? Призивът "Убий скоростта, спаси дете“ традиционно идва в навечерието на 15-ти септември. Аз като родител си признавам, че със свито сърце винаги го чакам този ден. В същото време кампанията ни има вече отзвук и надявам се стига до шофьорите."
 
Кристиан Кръстев: Това е една комплексна кампания, не важи само, за да поставим няколко стикера върху автобусите. Първо минава с обучителна и отрезвителна кампания към шофьорите на градския транспорт. При всяко начало на учебната година в инструктажите им присъства задължително внимание във връзка с настъпването на учебната година.
Винаги в дрешките на по-малките трябва да има някакъв светлоотразителен елемент. Децата, в крайна сметка, те затова са деца, играят, не се съобразяват. Има моменти, в които забравят, че може да изскочат на пътното платно и точно в този момент стикерът, който сложихме с вас, ще напомни на всички, че ако караме малко по-бавно и по-внимателно, и в крайна сметка не бързаме, а тръгнем няколко минути по-рано, може би ще спасим някой човешки живот."
 
Слушайте утре, 14-ти септември, цялото интервю в предаването на Евелина Павлова от 10 часа. 
 
 
"Нито една спестена секунда на пътя не може да се сравни с живота на едно дете!"

Свързани новини

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

16.09.2024

Бон-Бон пеят за 15 септември

14.09.2023

Започна "Убий скоростта, спаси дете!"

29.08.2022

Започна "Убий скоростта, спаси дете!"

10.09.2021

Евелина Павлова за "Убий скоростта"

12.09.2020