Заедно със заместник кмета на Столичната община Кристиан Кръстев сложихме стикерите "Убий скоростта, спаси дете"

И през 2021 година Радио FM+ инициира кампанията "Убий скоростта, спаси дете", която се превърна в обществено значима социална кампания, символ на грижата и вниманието към децата.
 
За да напомня това, Радио FM+ избира да обозначи със стикери най-забележимата мобилна платформа в София, видима от всички шофьори - тази на задното стъкло на превозните средства  от градския транспорт. 
 
 
Днес водещата Евелина Павлова с помощта на заместник кмета по транспорт в Столична община Кристиан Кръстев стартираха поставянето на стикерите с посланието на кампанията на стъклата на автобусите. Ето какво сподели с нас заместник кметът: 
 
Евелина Павлова: За поредна година разчитаме на вашето партньорство. По какъв начин, с какво настроение, нагласа и самочувствие посрещаме 15-ти септември? Призивът "Убий скоростта, спаси дете“ традиционно идва в навечерието на 15-ти септември. Аз като родител си признавам, че със свито сърце винаги го чакам този ден. В същото време кампанията ни има вече отзвук и надявам се стига до шофьорите."
 
Кристиан Кръстев: Това е една комплексна кампания, не важи само, за да поставим няколко стикера върху автобусите. Първо минава с обучителна и отрезвителна кампания към шофьорите на градския транспорт. При всяко начало на учебната година в инструктажите им присъства задължително внимание във връзка с настъпването на учебната година.
Винаги в дрешките на по-малките трябва да има някакъв светлоотразителен елемент. Децата, в крайна сметка, те затова са деца, играят, не се съобразяват. Има моменти, в които забравят, че може да изскочат на пътното платно и точно в този момент стикерът, който сложихме с вас, ще напомни на всички, че ако караме малко по-бавно и по-внимателно, и в крайна сметка не бързаме, а тръгнем няколко минути по-рано, може би ще спасим някой човешки живот."
 
Слушайте утре, 14-ти септември, цялото интервю в предаването на Евелина Павлова от 10 часа. 
 
 
"Нито една спестена секунда на пътя не може да се сравни с живота на едно дете!"

Свързани новини

Бон-Бон пеят за 15 септември

14.09.2023

Започна "Убий скоростта, спаси дете!"

29.08.2022

Започна "Убий скоростта, спаси дете!"

10.09.2021

Евелина Павлова за "Убий скоростта"

12.09.2020

16 издание на Убий скоростта, спаси дете

11.09.2020