Евелина Павлова: "Скъпи шофьори, пазете моите деца, пазете своите деца, пазете собствения си живот!"

За 16-та година Радио FM+ провежда своята кампания в полза на обществото „Убий скоростта, спаси дете“. В осем големи общини в България ще бъдат залепени предупредителни стикери на задните стъкла на автобусите от градския транспорт с призива на кампанията. В рамките на инициативата, екипът на медията и партньори боядисват пешеходни пътеки и слагат предупредителни табели близо до училища идетски градини.

„И като родител, и като журналист ме ме изтощават тези тъжни цифри, но „Спаси дете или човешки живот!“ е най-смисленото нещо, което да си повтаряме всеки един ден от годината. В навечерието на 15 септември обаче е особено важно“, сподели в ефира на Нова телевизия водещата Евелина Павлова.

„Гордея се с позитивното послание на тази кампания. Обикновено стигаме до тези призиви, след като сме си припомнили черната статистика.“

"Дъщеря ми от години наред ходи с колело на училище. Изключително много съм се страхувала за нея и за здравето й, защото познавам манталитета на шофьорите и винаги се питам защо тези хора карат по съвсем различен начин извън България, а тук шофират така“, разказва тя.

„Радвам се, че почти всички медии пропагандират отговорно поведение на пътя, защото това е, което ние можем да направим. Можем да излъчваме послания и да привличаме съмишленици. Кампанията на Радио FM+ е носител на много награди, включително на най-престижната международна радионаграда.

За 16 години поставихме много предупредителни табели на опасни кръстовища, обновихме пешеходни пътеки, пресичаме заедно на първия учебен ден в различни общини. Има поставени предупредителни табели и на гърба на прозорците на градския транспорт - най-видимото място за останалите шофьори, които са със същия призив.

Призивът й към шофьорите е: „Скъпи шофьори, пазете моите деца, пазете своите деца, пазете собствения си живот! Когато се качваме в автомобил, ние яхваме оръжие. По какъв начин ще се придвижим зависи от нашето чувство за мярка и отговорност. Нито една секунда на пътя не струва колкото живота на едно дете!“

Свързани новини

Бон-Бон пеят за 15 септември

14.09.2023

Започна "Убий скоростта, спаси дете!"

29.08.2022

Сложихме стикерите "Убий скоростта"

13.09.2021

Започна "Убий скоростта, спаси дете!"

10.09.2021

16 издание на Убий скоростта, спаси дете

11.09.2020