Евелина Павлова: "Скъпи шофьори, пазете моите деца, пазете своите деца, пазете собствения си живот!"

За 16-та година Радио FM+ провежда своята кампания в полза на обществото „Убий скоростта, спаси дете“. В осем големи общини в България ще бъдат залепени предупредителни стикери на задните стъкла на автобусите от градския транспорт с призива на кампанията. В рамките на инициативата, екипът на медията и партньори боядисват пешеходни пътеки и слагат предупредителни табели близо до училища идетски градини.

„И като родител, и като журналист ме ме изтощават тези тъжни цифри, но „Спаси дете или човешки живот!“ е най-смисленото нещо, което да си повтаряме всеки един ден от годината. В навечерието на 15 септември обаче е особено важно“, сподели в ефира на Нова телевизия водещата Евелина Павлова.

„Гордея се с позитивното послание на тази кампания. Обикновено стигаме до тези призиви, след като сме си припомнили черната статистика.“

"Дъщеря ми от години наред ходи с колело на училище. Изключително много съм се страхувала за нея и за здравето й, защото познавам манталитета на шофьорите и винаги се питам защо тези хора карат по съвсем различен начин извън България, а тук шофират така“, разказва тя.

„Радвам се, че почти всички медии пропагандират отговорно поведение на пътя, защото това е, което ние можем да направим. Можем да излъчваме послания и да привличаме съмишленици. Кампанията на Радио FM+ е носител на много награди, включително на най-престижната международна радионаграда.

За 16 години поставихме много предупредителни табели на опасни кръстовища, обновихме пешеходни пътеки, пресичаме заедно на първия учебен ден в различни общини. Има поставени предупредителни табели и на гърба на прозорците на градския транспорт - най-видимото място за останалите шофьори, които са със същия призив.

Призивът й към шофьорите е: „Скъпи шофьори, пазете моите деца, пазете своите деца, пазете собствения си живот! Когато се качваме в автомобил, ние яхваме оръжие. По какъв начин ще се придвижим зависи от нашето чувство за мярка и отговорност. Нито една секунда на пътя не струва колкото живота на едно дете!“

Свързани новини

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

16.09.2024

Бон-Бон пеят за 15 септември

14.09.2023

Започна "Убий скоростта, спаси дете!"

29.08.2022

Сложихме стикерите "Убий скоростта"

13.09.2021

Започна "Убий скоростта, спаси дете!"

10.09.2021