"Убий скоростта, спаси дете": Нито една спестена секунда на пътя, не струва колкото живота на едно дете!

И през 2020 година Радио FM+ инициира кампанията "Убий скоростта, спаси дете". В края на лятото и преди първия учебен ден екипът на медията стартира инициативата в осем български общини. Подкрепена от слушателите, „Убий скоростта, спаси дете“ се превърна в обществено значима социална кампания, символ на грижата и вниманието към децата.

Защото нито една спестена секунда на пътя не струва колкото живота на едно дете!

Това е мотото, с което Радио FM+ апелира и насочва вниманието на цялото общество към един сериозен факт: много от жертвите на пътя са деца.

За да напомня това, Радио FM+ избира най-забележимата мобилна платформа, видима от всички шофьори - тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт. Върху тях се позиционират разпознаваемите стикери от кампанията, като инициативата обхваща автобусите и тролейбуси в: София, Бургас, Варна, Сливен, Русе, Благоевград, Велико Търново и Стара Загора. Освен стикери, в рамките на „Убий скоростта, спаси дете“, бяха поставени и информационни табели в близост до училища, с визията на кампанията.

За последните четири години, над 100 табели бяха позиционирани на ключови кръстовища и около училища в градовете: София, Варна, Бургас, Благоевград. Освен външната и значително видима част от кампанията, в ефира на Радио FM+ звучат и емоционалните послания на редица известни личности, дали своята подкрепа за „Убий скоростта, спаси дете”:

През всичките тези 16 години, откакто съществува кампанията „Убий скоростта, спаси дете“, тя е активно подкрепяна от известни български артисти, изпълнители и творци.

Само малка част от тях са Хилда Казасян, Теди Москов, Свилен Ноев, Прея, Нина Николина, Гергана Стоянова, Ненчо Балабанов, Калин Врачански, Михаела Маринова, Любо Киров, Георги Господинов, Юлиян Вергов...

Свилен Ноев: Подкрепям кампанията, най-малкото, защото съм родител и мисля, че артистите трябва да даваме добър пример.

Прея: Подкрепям „Убий скоростта, спаси дете“, защото няма никакъв смисъл да бързаме, ако няма да стигнем там където отиваме, нали?

Гергана Стоянова: Подкрепям "Убий скоростта - спаси дете" на Радио FM+ Да губим децата на България, заради несъобразена скорост е безумие! Намалете скоростта в името на нашето бъдеще!

Любо Киров: Смятам, че трябва да сме много по-внимателни и дори и да сме забързани, трябва да ценим човешкия живот. Самият аз съм изпадал в подобна ситуация, но смятам, че мога да бъда и от другата страна.

Михаела Маринова: Подкрепям кампанията на Радио FM+, защото агресията на пътя отнема животи на деца, а това не бива да се случва. Ненчо Балабанов: Подкрепям кампанията, защото не бива да забравяме, че за разлика от видеоигрите, когато сме на пътя от нас наистина зависят човешки животи.

Калин Врачански: Кампанията трябва ежедневно да ни напомня, че не сме сами на пътя.

Кампанията "Убий скоростта, спаси дете" е носител на Първа награда за медийна PR кампания за 2004 в България. Спомогнала е за наградата “Радио на годината"през 2005. Награда EMMI за 2006 – USA. Почетен диплом за “Изключителен принос в служба на обществото и в развитието на радиоиндустрията в България" на годишните награди на Световната радио асоциация NAB.

Радио FM+ изказва специални благодарности на Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград, Община Велико Търново и Община Стара Загора, без чието съдействие инициативата нямаше да придобие такива мащаби и да постигне голямата си популярност.

Слушайте Радио FM+ и в своята кола, за да разберете повече за кампанията!

Свързани новини

Бон-Бон пеят за 15 септември

14.09.2023

Започна "Убий скоростта, спаси дете!"

29.08.2022

Сложихме стикерите "Убий скоростта"

13.09.2021

Започна "Убий скоростта, спаси дете!"

10.09.2021

Евелина Павлова за "Убий скоростта"

12.09.2020