Кампанията на Avon срещу рака на гърдата: "Искам да съм като всяка друга"

Да се срещнеш с някой със същите интереси и да те изслуша внимателно. Консултация с професионален гримьор. Бельо по поръчка. Йога упражнения. Арт занимания. Много жени искат това, за да се почустват специални. Една от осем жени се бори с рака на гърдата и има нужда от това, за да се почувства като всяка друга. Именно това е емоционалното послание на "Искам да съм като всяка друга" - новата кампания на Мисията на Avon срещу рака на гърдата, чиято основна цел е да обърне погледа на обществото към суровата действителност, с която диагностицираните жени се сблъскват по време на най-трудния период от живота си. В отговор на въпроса "От какво имат нужда жените, за да се почувстват специални?", Avon България споделя емоционално видео, с което успява да предостави една различна и емоционална перспектива. 
 
 
С цел повишаване на информираността относно нуждите на жените, които се борят с рака на гърдата, кампанията демонстрира и как дейностите по съвместната програма на Avon и Фондация "Една от 8" – "Бъди до мен" помагат за по-лесното преминаване през този период не само за жените, болни от рак на гърдата, но и на техните близки и семейства. И през тази година основна цел за Avon е да се наберат средства за безплатна психологическа, юридическа, информационна и практическа подкрепа, която Фондация "Една от 8" ще предостави директно на засегнатите жени, техните близки и семейства в цялата страна.
 
По-малко от месец след като Avon реализира дарение на стойност 100 000 лева за осигуряване на подкрепа на жените с рак на гърдата по програмата "Бъди до мен", компанията продължава да работи усилено за повишаване на информираността в обществото и подкрепа на диагностицираните жени. Статистиката в България категорично показва сериозността на проблема - над 50 000 българки са с поставена диагноза "рак на гърдата", а всяка година регистърът се допълва с близо 3800 нови случая. 
 
Вече 18 години средствата в кампанията се набират целогодишно чрез благотворителни продукти от розовата серия, като 100% от печалбата от всеки поръчан артикул се дарява за каузата. До момента резултатите от дългогодишните активности на Мисията на Avon срещу рака на гърдата се изразяват в над 1 800 000 лева дарени средства, с които е закупена мобилна мамографска и ехографска апаратура и са финансирани над 31 000 безплатни диагностични прегледа на територията на цялата страна. 
 
Специално за целите на кампанията е разработен информационен хъб pinklight.bg, където може да бъде открита пълна информация за съвместната програма на Avon България и Фондация "Една от 8", и може да бъде закупен и розов благотворителен продукт. 
 
За Avon: 
От 130 години Avon подкрепя жените, предлагайки иновативни, висококачествени продукти, които основно се продават от една жена на друга. Милиони независими представители по целия свят продават емблематични марки като Avon Color и ANEW чрез своите социални мрежи и изграждат собствен бизнес на пълно или непълно работно време. Avon подкрепя както развиването на жените, така и тяхното благосъстояние. Компанията е дарила над 1 милиард долара чрез каузи посредством Avon и Avon Foundation. Научи повече за Avon и предлаганите продукти на avonworldwide.com.
 
За кампанията на Avon срещу рака на гърдата в България:
Благодарение на последователните усилия на Аvon, информираността по темата и достъпната ранна диагностика на рака на гърдата непрестанно нарастват. За 17 години в рамките на кампанията "От любов към живота" са дарени близо 1 800 000 лв., осъществени са над 31 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Броят на заболелите у нас е над 46 000, а всяка година регистърът бива допълнен с близо 3800 нови случая. Усилията на кампанията до този момент са насочени предимно в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е лечим, ако бъде открит навреме. 

Свързани новини


Коментари