BRITANICA Park School вече с IB програма за гимназисти

Още едно училище у нас ще обучава ученици по международно признатата престижна International Baccalaureate (IB) програма, приближавайки българското образование до световните стандарти и давайки възможност на децата ни да бъдат високо конкурентни като кандидат-студенти в престижни университети.
 
Това е частно средно езиково училище BRITANICA Park School, което се намира в кв. Драгалевци в София. През тази учебна година училището стана част от международната IB общност, наброяваща близо 5 000 учебни заведения. От началото на следващата 2022/2023 учебна година неговите гимназисти, които са в 11. клас, ще могат да се обучават в предуниверситетска двугодишна програма – IB Diploma Programmе. Тя е насочена както към български, така и към чуждестранни ученици, предизвиквайки ги да се развиват и академично, и личностно. Наред с българската диплома, младежите ще могат да завършат средното си образование и с международно призната IB диплома. 
 
Сърцевината на програмата формират три задължителни предмета, които се считат за незаменим компонент от цялостното образование и възпитание на личността: Дипломна работа (Extended essay); Теория на познанието (Theory of кnowledge); Творчество, физическа активност и доброволчество (Creativity, action, service). Освен тях, като отчитат силните си страни, предпочитанията и плановете си, учениците ще избират по един предмет от всяка от шестте области: Първи език (Български, литература; English, language and literature); Втори език (Английски език, Испански език или Немски език); Социални науки; Експериментални науки; Математика; Изкуства или избираем предмет от предишните пет предметни области.
 
Повече за това какво представлява международната дипломна програма International Baccalaureate (IB), как се постига стандартизацията на знанията и какви са условията за кандидатстване в BRITANICA Park School, можете да прочетете тук: britanica-parkschool.bg/ib-programme.
 
Приемът в училището е отворен.
 
Гимназията на BRITANICA Park School ви представяме във видеото:
 

Свързани новини

Да спасим един човешки живот!

23.04.2024

Tочното решение за проблеми с гърба

22.04.2024

За чисти дихателни пътища

15.04.2024

"Кино и класика" се завръща

20.03.2024

LecoVita МЕМЕНТО за памет и концентрация

11.03.2024