Историята на The Parker Pen

Началото на Parker Pen Company не е грандиозно, както настоящия бизнес на компанията, а започва с опитите на един скромен и неособено заможен учител по телеграфия, да си докара малко допълнителни доходи за празниците. 
 
Името на този учител от Уисконсин е George Safford Parker, и работата му в John Holland Pens Company го запознава с технологичните несъвършенства на тогавашните писалки. Огромният брой проблеми с експлоатацията им и непрекъснатите рекламации кара George Safford Parker да изобрети свой модел, който да се отличава с изключителна надеждност. Така през 1888 в Janesville, Wisconsin, се ражда Parker Pen Company.
 
Първият технологичен пробив на Parker идва през 1894 година с изобретяването Lucky Curve системата за писане. Дизайнът на системата за първи път позволява да се намали рискът от разтичане на писалката при писане или при носене в джоба, като при това запазва мастилото от засъхване в перото. С малки изменения тази технология доминира моделите на Parker до 1928 г. С това си изобретение Parker Pen Company за първи път се нарежда сред най-големите производители на пишещи средства в света.  
 
За разлика от повечето компании по това време, Първата световна война се оказва време на растеж и иновации за Parker Pen Company. Джордж Паркър изобретява т. нар. Trench Pen (писалка за окопите).Технологията му позволява да се използва при най-сурови условия, с използването на капсули със сухо мастило, което да бъде разреждано с вода на място и използвано дори на бойното поле.
 
През 1921 Parker Pen Company представя Duofold, наречен "Big Red". Parker Duofold веднага концентрира върху себе си глобален интерес с технологиите, дизайна и не на последно място изключителния си Duofold-червен цвят. Duofold въплъщава в себе си невероятния дух на 20те години на 20 век. Десетилетие, белязано с изключително развитие на икономиката, литературата, изкуството и архитектурата в САЩ. Революционнитe промени в обществения живот водят със себе си и стила Art Deco, чийто най-ярък представител сред пишещите е Parker Duofold.
 
През 1933 се появява и революционният Parker Vacumatic - първата писалка с обем над два пъти по-голям от този на конкуренцията и първата с клип Стрела, емблема на марката и до наши дни. Оттогава и до днес Parker е история, създавана заедно с нашите клиенти. 
 
Настоящите колекции Duofold, Sonnet, Urban, IM, Jotter и Vektor покриват целия спектър от пазара на представителни пишещи средства. 
• PARKER DUOFOLD е за експертите, колекционерите и всички перфекционисти с високо място в обществото, ценящи безкомпромисния стил на вековната традиция на писане. Интелигентни, културни и извисени. Като символ на съвършенството от 1921г. Duofold остава най-разпознаваемата писалка в колекцията изящни пишещи средства Parker. Движен от ангажимента за съвършена изработка, всеки детайл на Duofold е внимателно създаден и изпълнен. От емблематичния дизайн на перфектно украсения 18-каратов златен писец до благородните метални покрития, всеки елемент е прецизно сглобен ръчно, за да гарантира най-доброто писане.
 
• PARKER SONNET привлича елегантната, изискана публика, залагаща на непреходния стил на истинската класика. Класически израз на изискан стил, Sonnet e символ на елегантността на продукти Parker. С многообразието от дизайни, всеки сложен детайл е умело изпълнен, така че да придаде изисканост на всеки повод за писане. 
 
 
• Впечатляващите продукти PARKER URBAN пренасят вековната традиция на Parker в динамиката на съвременния свят. Със своя отличителен заоблен дизайн и разнообразие от покрития,  Urban е създаден, за да отличи индивидуалния стил и повиши доверието към всяка написана дума. Urban привлича младите индивидуалисти, заявяващи открито своята уникална личност.
 
 
• Идеалният партньор с неограничен потенциал, PARKER IM е всичко наведнъж –елегантен, бляскав, с доказано качество. С надеждните перо от неръждаема стомана и дълготрайни покрития, всички детайли осигуряват усещане за стабилност при писане. Parker IM предоставя на младите професионалисти възможност да направят добро първо впечатление на разумна цена. За започващите кариерата си професионалисти с желание да вървят напред с частица непреходно самочувствие в ръка. 
 
 
• Винаги отличим, PARKER JOTTER стои като истинска дизайнерска икона през последните 60 години. С атрактивните цветове и отличителна форма, Jotter остава най-популярната химикалка Parker, разпознаваема и с характерното щракване. Jotter задоволява търсенията на младия, жизнерадостен и ориентиран към качеството потребител, който прави първи стъпки в категорията на луксозните пишещи средства.
 
 
135 години традиция, изтъкана от иновации и майсторство при производството. Внимание към всеки детайл: безкомпромисен избор на материали и дизайн, вдъхновен от самото сърце на изкуството на писането.
 
За последните 135 години PARKER се превърна в еталон на безупречна репутация, майсторство на изработката и изключително качество. Повече от 400 специалисти и дизайнери дават всичко от себе си и използват най-добрите материали, за да гарантират, че пишещите средства на PARKER ще отговорят и на най-взискателния вкус. 
 
Parker Pen Company се представя в България от О Плюс ЕООД. Продуктите на марката могат да бъдат намерени в официалния онлайн магазин на марката Parker YouShop.bg и в много представителни книжарници и магазини за подаръци в България. 

Свързани новини

За нормална функция на черния дроб

29.04.2024

Да спасим един човешки живот!

23.04.2024

Tочното решение за проблеми с гърба

22.04.2024

За чисти дихателни пътища

15.04.2024

"Кино и класика" се завръща

20.03.2024