„УБИЙ СКОРОСТТА, СПАСИ ДЕТЕ!”

Радио FM+ посреща есента с кампанията в полза на обществото “Убий скоростта, спаси дете!”.

Инициативата, стартирала за първи път през 2004г., има за цел да провокира общественото внимание към огромния брой пътни произшествия, чийто жертви са деца и да направи максималното за опазване на техния живот чрез различни мероприятия.

„Нека заедно се опитаме да променим мисленето и поведението си на шофьори. Да повярваме, че нито една спестена секунда на пътя не струва колкото живота на едно дете!” са призивите, с които водещите от Радиото ще подканят шофьорите за по-разумно каране.

До този момент кампанията е организирала поставянето на специални стикери с надпис “Убий скоростта, спаси дете!” на гърба на автобуси, тролейбуси и трамваи от градския транспорт на София и на някои от най-натоварените кръстовища. По идея на Радио FМ+, пред 15 училища са поставени и каучукови неравности, както и пътни знаци “Убий скоростта, спаси дете!”. Символът на кампанията вече е включен и в Закона за движение по пътищата, като нов пътен знак.

„Убий скоростта, спаси дете” на Радио FM+ е носител на престижните награди: ”EMMI” – Best Community Service/САЩ; Първа награда за медийна PR кампания на 2004г.; Почетен диплом от NAB и др.

След броени дни започва учебната година. Пустите улици отново ще оживеят от смях и детски гласчета. Нека бъдем една идея по-внимателни, когато минаваме през училища, детски градини и паркове. Да оставим смяната на радиостанцията или диска за някой светофар! Телефонът нека си звъни, едва ли е  нещо чак толкова важно.

Свързани новини

Евелина Павлова за "Убий скоростта"

12.09.2020

16 издание на Убий скоростта, спаси дете

11.09.2020

Дойде "Убий скоростта, спаси дете" 2020

31.08.2020

Дойде "Убий скоростта, спаси дете" 2019

27.08.2019

Идва "Убий скоростта, спаси дете" 2018

31.08.2018