Стартира кампанията на Радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете" 2018

За поредна година Радио FM+ инициира кампанията "Убий скоростта, спаси дете" и насочва вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца. 
 
В края на лятото и преди първия учебен ден, екипът на медията стартира инициативата в осем български общини. Подкрепена от слушателите, "Убий скоростта, спаси дете" се превърна в общественозначима социална кампания, символ на грижата и вниманието към децата... Защото нито една спестена секунда на пътя не струва колкото живота на едно дете! 
 
За да напомня това, Радио FM+ избира най-забележимата мобилна платформа, видима от всички шофьори - тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт. Върху тях се позиционират разпознаваемите стикери от кампанията, като инициативата обхваща автобусите и тролейбуси в София, Бургас, Варна, Сливен, Русе, Благоевград, Велико Търново и Стара Загора. 
 
Освен стикери, в рамките на "Убий скоростта, спаси дете", бяха поставени и информационни табели с визията на кампанията. За четири поредни години над 100 табели бяха позиционирани на ключови кръстовища и около училища в градовете София, Варна, Бургас, Благоевград. Тази година такива ще се монтират и в град Русе.
 
Освен външната и значително видима част от кампанията, в ефира на Радио FM+ звучат и емоционалните послания на редица известни личности, дали своята подкрепа за "Убий скоростта, спаси дете”. Между тях са Теди Москов, Калин Врачански, Михаела Маринова, Ути Бъчваров, Юлиян Вергов, Георги Господинов, Хилда Казасян и още любими на младите хора звезди.
 
Кампанията "Убий скоростта, спаси дете" е носител на Първа награда за медийна PR кампания за 2004 в България; Спомогнала за наградата "Радио на годината" 2005; Награда EMMI за 2006 – USA; Почетен диплом за "Изключителен принос в служба на обществото и в развитието на радиоиндустрията в България" на годишните награди на Световната радио асоциация NAB.       
 
Радио FM+ изказва специални благодарности на Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград, Община Велико Търново и Община Стара Загора, без чието съдействие инициативата нямаше да придобие такива мащаби и да постигне голямата си популярност. 
 
Партньори в инициативата на Радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете" традиционно са Роберт Бош-България, Оргахим АД-Русе и OMV. 
Бош има активна роля в ключовите технологии на бъдещето. Повече от 42 000 изследователи и разработчици стоят зад иновациите на Бош. Кредо на Бош е да предоставя технически отговори на екологичните въпроси. Ето защо Бош инвестира 45% от бюджета си за изследвания и разработки в технологии, насочени към пестеливо използване на ресурси и енергия. Тези технологии осигуряват една трета от оборота на компанията. Опазването на околната среда придобива все по-голяма важност в световен мащаб. През следващите години "зелените" технологии, които подобряват енергийната ефективност или намаляват вредните емисии, ще бъдат движещата сила на икономическия растеж.
 
Социалният ангажимент на Бош Групата е исторически обусловен и се основава на убежденията на учредителя на компанията Роберт Бош. Тя поддържа множество благотворителни организации и проекти, които са насочени към стимулиране на млади таланти в науката и спонсориране на благотворителни инициативи по целия свят.
 
 
Кампанията "Убий скоростта спаси дете" е подкрепена и от Оргахим АД-Русе, известна като една от най-големите и най-добре оборудвани химически компании в Югоизточна Европа, с дългогодишна история в производството на специализирани химикали и покрития, с модерни инсталации и значителни ресурси, използвани за разработването на нови продукти. Бизнес плановете, иновациите и технологиите, използвани в производството осигуряват постоянен ръст в конкурентността на пазара и в удовлетвореността на своите клиенти и потребители.
 
 
OMV България се включва в тазгодишното издание на кампанията "Убий скоростта, спаси дете" като част от философията на компанята We care more. OMV навлиза на българския пазар през 1998 г. с централен офис в София. Днес във веригата на OMV България работят над 2000 души и обхваща над 90 обекта в цялата страна, но не просто бензиностанции, а мултифункционални центрове за услуги, както за автомобилите, така и за хората. Клиентите на OMV могат да заредят с висококачествени горива от собствената марка MaxxMotion, да си набавят широка гама консумативи за ежедневната поддръжка на автомобила и да ползват услугите на автомивките TopWash. В магазините VIVA могат да се нахранят с прясно приготвени сандвичи по рецепти на шеф Андре Токев и да изпият чаша ароматно кафе от специалния първокласен бленд VIVA. А в обособените центрове за услуги OMV Services могат да платят битовите си сметки, гражданската отговорност и задълженията си към КАТ, да купят билет за концерт или спортно събития, да преведат пари, или дори да пуснат тото.z
 
Слушайте Радио FM+ и в своята кола, за да разберете повече за кампанията!
 

Свързани новини

Евелина Павлова за "Убий скоростта"

12.09.2020

16 издание на Убий скоростта, спаси дете

11.09.2020

Дойде "Убий скоростта, спаси дете" 2020

31.08.2020

Дойде "Убий скоростта, спаси дете" 2019

27.08.2019

По-сигурни c ПСТ

07.11.2017