Стартира кампанията на Радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете" 2019

В края на месец август Радио FM+ дава старт на традиционната кампания "Убий скоростта, спаси дете". 
 
По време на най-активния за пътуване период и наближаването на първия учебен ден, медията инициира поредица от събития, с ясна и конкретна цел: да насочи вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца. 
 
И тази година осем български общини се ангажират в "Убий скоростта, спаси дете", като всяка от тях (София, Бургас, Варна, Сливен, Русе, Благоевград, Велико Търново и Стара Загора) ще позиционира разпознаваемите стикери от кампанията върху най-забележимата мобилна платформа - тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт. 
 
Преди първия учебен ден отново се предвижда обновяване на пешеходни пътеки около оживени и възлови места, като тази година "зебрите" ще бъдат боядисани в градовете София и Русе. Наред с това, в националния ефир на Радио FM+ ще се включат редица популярни личности, в подкрепа на идеята, че нито една спестена секунда не струва колкото живота на едно дете. Линията на живо ще бъде отворена и за всички слушатели, които желаят да подкрепят кампанията или да изкажат мнение по въпросите и казусите, които тя поставя. 
 
Точно тази силна обществена подкрепа направи през годините "Убий скоростта, спаси дете" кампания със силен отзвук  и инициатива, която привлича внимание със силното си и емоционално послание. Създадената  дискусия в обществото и медиите донесе на Радио FM+ и наградата "Златно сърце" 2018 в категория Информационни кампании за превенция и устойчивост. Този приз се добавя към получените вече: Почетен диплом за "Изключителен принос в служба на обществото и в развитието на радиоиндустрията в България" на годишните награди на Световната радио асоциация NAB; Първа награда за медийна PR кампания в България  (2004); "Радио на годината" (2005) ; Награда EMMI (USA) 2006.
 
Радио FM+ изказва специални благодарности на Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград, Община Велико Търново и Община Стара Загора, без чието съдействие инициативата нямаше да придобие такива мащаби и да постигне добрия си имидж. 
 
Партньори в инициативата на Радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете" традиционно са Роберт Бош-България, Оргахим АД-Русе и OMV. 
Бош има активна роля в ключовите технологии на бъдещето. Повече от 42 000 изследователи и разработчици стоят зад иновациите на Бош. Кредо на Бош е да предоставя технически отговори на екологичните въпроси. Ето защо Бош инвестира 45% от бюджета си за изследвания и разработки в технологии, насочени към пестеливо използване на ресурси и енергия. Тези технологии осигуряват една трета от оборота на компанията. Опазването на околната среда придобива все по-голяма важност в световен мащаб. През следващите години "зелените" технологии, които подобряват енергийната ефективност или намаляват вредните емисии, ще бъдат движещата сила на икономическия растеж.
 
Социалният ангажимент на Бош Групата е исторически обусловен и се основава на убежденията на учредителя на компанията Роберт Бош. Тя поддържа множество благотворителни организации и проекти, които са насочени към стимулиране на млади таланти в науката и спонсориране на благотворителни инициативи по целия свят.
 
 
Кампанията "Убий скоростта спаси дете" е подкрепена и от Оргахим АД-Русе, известна като една от най-големите и най-добре оборудвани химически компании в Югоизточна Европа, с дългогодишна история в производството на специализирани химикали и покрития, с модерни инсталации и значителни ресурси, използвани за разработването на нови продукти. Бизнес плановете, иновациите и технологиите, използвани в производството осигуряват постоянен ръст в конкурентността на пазара и в удовлетвореността на своите клиенти и потребители.
 
 
OMV България се включва в тазгодишното издание на кампанията "Убий скоростта, спаси дете" като част от философията на компанята We care more. OMV навлиза на българския пазар през 1998 г. с централен офис в София. Днес във веригата на OMV България работят над 2000 души и обхваща над 90 обекта в цялата страна, но не просто бензиностанции, а мултифункционални центрове за услуги, както за автомобилите, така и за хората. Клиентите на OMV могат да заредят с висококачествени горива от собствената марка MaxxMotion, да си набавят широка гама консумативи за ежедневната поддръжка на автомобила и да ползват услугите на автомивките TopWash. В магазините VIVA могат да се нахранят с прясно приготвени сандвичи по рецепти на шеф Андре Токев и да изпият чаша ароматно кафе от специалния първокласен бленд VIVA. А в обособените центрове за услуги OMV Services могат да платят битовите си сметки, гражданската отговорност и задълженията си към КАТ, да купят билет за концерт или спортно събития, да преведат пари, или дори да пуснат тото.
 
Слушайте Радио FM+ и в своята кола, за да разберете повече за кампанията!
 

Свързани новини

Идва "Убий скоростта, спаси дете" 2018

31.08.2018

По-сигурни c ПСТ

07.11.2017

"Убий скоростта, спаси дете" 2017

28.08.2017

"Убий скоростта, спаси дете" 2016

22.08.2016

Убий скоростта, спаси дете и... боядисай

14.09.2015

Коментари