Стартира кампанията на Радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете" 2019

В края на месец август Радио FM+ дава старт на традиционната кампания "Убий скоростта, спаси дете". 
 
По време на най-активния за пътуване период и наближаването на първия учебен ден, медията инициира поредица от събития, с ясна и конкретна цел: да насочи вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца. 
 
И тази година осем български общини се ангажират в "Убий скоростта, спаси дете", като всяка от тях (София, Бургас, Варна, Сливен, Русе, Благоевград, Велико Търново и Стара Загора) ще позиционира разпознаваемите стикери от кампанията върху най-забележимата мобилна платформа - тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт. 
 
Преди първия учебен ден отново се предвижда обновяване на пешеходни пътеки около оживени и възлови места, като тази година "зебрите" ще бъдат боядисани в градовете София и Русе. Наред с това, в националния ефир на Радио FM+ ще се включат редица популярни личности, в подкрепа на идеята, че нито една спестена секунда не струва колкото живота на едно дете. Линията на живо ще бъде отворена и за всички слушатели, които желаят да подкрепят кампанията или да изкажат мнение по въпросите и казусите, които тя поставя. 
 
Точно тази силна обществена подкрепа направи през годините "Убий скоростта, спаси дете" кампания със силен отзвук  и инициатива, която привлича внимание със силното си и емоционално послание. Създадената  дискусия в обществото и медиите донесе на Радио FM+ и наградата "Златно сърце" 2018 в категория Информационни кампании за превенция и устойчивост. Този приз се добавя към получените вече: Почетен диплом за "Изключителен принос в служба на обществото и в развитието на радиоиндустрията в България" на годишните награди на Световната радио асоциация NAB; Първа награда за медийна PR кампания в България  (2004); "Радио на годината" (2005) ; Награда EMMI (USA) 2006.
 
Радио FM+ изказва специални благодарности на Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград, Община Велико Търново и Община Стара Загора, без чието съдействие инициативата нямаше да придобие такива мащаби и да постигне добрия си имидж. 
 
Партньори в инициативата на Радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете" традиционно са Роберт Бош-България, Оргахим АД-Русе и OMV. 
Бош има активна роля в ключовите технологии на бъдещето. Повече от 42 000 изследователи и разработчици стоят зад иновациите на Бош. Кредо на Бош е да предоставя технически отговори на екологичните въпроси. Ето защо Бош инвестира 45% от бюджета си за изследвания и разработки в технологии, насочени към пестеливо използване на ресурси и енергия. Тези технологии осигуряват една трета от оборота на компанията. Опазването на околната среда придобива все по-голяма важност в световен мащаб. През следващите години "зелените" технологии, които подобряват енергийната ефективност или намаляват вредните емисии, ще бъдат движещата сила на икономическия растеж.
 
Социалният ангажимент на Бош Групата е исторически обусловен и се основава на убежденията на учредителя на компанията Роберт Бош. Тя поддържа множество благотворителни организации и проекти, които са насочени към стимулиране на млади таланти в науката и спонсориране на благотворителни инициативи по целия свят.
 
 
Кампанията "Убий скоростта спаси дете" е подкрепена и от Оргахим АД-Русе, известна като една от най-големите и най-добре оборудвани химически компании в Югоизточна Европа, с дългогодишна история в производството на специализирани химикали и покрития, с модерни инсталации и значителни ресурси, използвани за разработването на нови продукти. Бизнес плановете, иновациите и технологиите, използвани в производството осигуряват постоянен ръст в конкурентността на пазара и в удовлетвореността на своите клиенти и потребители.
 
 
OMV България се включва в тазгодишното издание на кампанията "Убий скоростта, спаси дете" като част от философията на компанята We care more. OMV навлиза на българския пазар през 1998 г. с централен офис в София. Днес във веригата на OMV България работят над 2000 души и обхваща над 90 обекта в цялата страна, но не просто бензиностанции, а мултифункционални центрове за услуги, както за автомобилите, така и за хората. Клиентите на OMV могат да заредят с висококачествени горива от собствената марка MaxxMotion, да си набавят широка гама консумативи за ежедневната поддръжка на автомобила и да ползват услугите на автомивките TopWash. В магазините VIVA могат да се нахранят с прясно приготвени сандвичи по рецепти на шеф Андре Токев и да изпият чаша ароматно кафе от специалния първокласен бленд VIVA. А в обособените центрове за услуги OMV Services могат да платят битовите си сметки, гражданската отговорност и задълженията си към КАТ, да купят билет за концерт или спортно събития, да преведат пари, или дори да пуснат тото.
 
Слушайте Радио FM+ и в своята кола, за да разберете повече за кампанията!
 

Свързани новини

Евелина Павлова за "Убий скоростта"

12.09.2020

16 издание на Убий скоростта, спаси дете

11.09.2020

Дойде "Убий скоростта, спаси дете" 2020

31.08.2020

Идва "Убий скоростта, спаси дете" 2018

31.08.2018

По-сигурни c ПСТ

07.11.2017