"Златно сърце" за социално отговорните организации от Business Lady (галерия)

Двадесет и един благотворителни проекта и социални инициативи в общо 10 различни категории получиха официално признание в петото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност "Златно сърце" на списание и клуб Business Lady и списание Bulgaria Business Review. Церемонията се състоя вчера, 4 декември в хотел Хилтън. 
 
Сред наградените имаше представители на частния сектор, медиите, политиката и неправителствените организации. 
 
Три организации получиха приз в категория "Цялостна корпоративна отговорност и благотворителна дейност" в петото издание на "Златно сърце". Радио FM+ бе отличено за дългогодишната си кампания "Убий скоростта, спаси дете". 
 
Тази година широка публичност и акцент получиха и множество организации от неправителствения сектор, които заслужиха признание в категория "Неправителствени организации в действие". Фондация за социална промяна и включване спечели награда за програмите си "Дом Възможност" и "Ранно детско развитие". За подкрепата на хора в нужда и развитие на селските райони отличие спечели и Фондация "7 каузи", която от лична публикация в социалните мрежи се превръща в активна дейност в над 15 града. Сдружение "Аутизъм днес" отново бе отличено за своите дългогодишни Добри практики за развитие на деца с аутизъм, а хотел и сдружение "Маринела" пък получиха приз за подкрепа на таланти и хора в неравностойно положение. 
 
По време на събитието беше разиграна благотворителна томбола за талантливи български деца – част от проекта "Таланти в действие" на Сдружение "Успешни в България" – инициатива на дамите от Business Lady Club. Събраните средства бяха разделени между талантливите деца от Фондация "Консонанс" за проекта "Импровизация и Токата – 120 години от рождението на Панчо Владигеров" с за цел да представи творчеството на големия български класик в юбилейната му година, и Спортен клуб "Ритмика", които цяла вечер радваха гостите със своите музикални и танцови заложби и изпълнения. 
 
По време на официалната церемония бяха представени още два социални проекта - Център за специална образователна подкрепа Лозенец, децата от който бяха изработили сувенири, целящи набирането на средства за изграждането на детска площадка в двора на училището за деца със специални образователни потребности от 6-то помощно училище. Както и първият по рода си календар с новородени недоносени бебета с арт фотографии, чиито инициатор е Теодора Янкова, нюборн фотограф. Предстои да бъде издаден календар "Pearl in the ShellCalendar" за 2019 г., средствата от продажбата на който ще бъдат дарени в интензивно неонатологично отделение за недоносени деца, за закупуването на апаратура, която да поддържа жизнените им функции.
 
Наградите "Златно сърце" целят публичност на усилията на компании, НПО, институции и физически лица, подкрепили различни каузи със социален и обществено значим характер, като по този начин се даде пример и бъдат насърчени все повече компании и личности да се включат в подобни инициативи. Този проект на списание Business Lady е още едно продължение на основната цел на изданието – да дава гласност на различни професионални успехи, качества и постижения, споделяйки добрите практики и изпитани управленски модели както на организацията, така и на нейните комуникации и обществена отговорност. 

Свързани новини

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Европейска седмица на мобилността: старт

19.09.2022

Нека помогнем!

07.02.2022

"Убий скоростта, спаси дете" с награда

29.10.2018

FM+ в Европейската седмица за мобилност

20.09.2018