Промоции

23.02.202417:02

Младежки театър "Николай Бинев" с премиера на...

– Г-н Командир, разрешете да възразя! – Разрешавам! – Няма нищо по-важно от това да изпълняваш заповедите на сърцето си! – Какво? Войникът няма сърце! – Има! И може да обича!    В Младежки театър "Николай Бинев" предстои премиера на най-новия си куклен спектакъл –... прочети още »
15.02.202409:56

Младежки театър "Николай Бинев" представя: "Арт"

"Арт" е вълнуваща история за изкуството, приятелството и способността ни да останем верни на себе си, но и на приятелите си, когато виждаме света по различен начин.    Колко бихте платили за бяла картина? Има ли значение кой е художникът? Можем ли да наречем изкуство една картина, ако виждаме пред себе си едно бяло... прочети още »
03.01.202412:16

BG Market: Изделия от нашата пекарна, кухня и транжорна

Верига супермаркети BG Market разполагат с 10 физически магазина на територията на гр. Благоевград и 1 в гр. Банско. Освен това имат онлайн магазин, от който потребителите могат да пазаруват в цялата страна в зависимост от зоната, в която се намират.    Отскоро клиентите могат да се насладят на вкуса на току-що изпечени... прочети още »
13.12.202315:37

"Музикален Акселератор" помага нa 15 талантливи групи и...

За трета поредна година RockSchool, KMK Records и Urban House Studio реализираха програмата "Музикален Акселератор".   Целта на проекта е да развие местната музикална култура и да създаде успешни истории, които да вдъхновяват други артисти. Тазгодишното издание подкрепи 15 талантливи групи и артисти по пътя им на създаване... прочети още »
11.12.202307:00

Историята на The Parker Pen

Началото на Parker Pen Company не е грандиозно, както настоящия бизнес на компанията, а започва с опитите на един скромен и неособено заможен учител по телеграфия, да си докара малко допълнителни доходи за празниците.    Името на този учител от Уисконсин е George Safford Parker, и работата му в John Holland Pens Company го... прочети още »
01.12.202312:32

12 документални филма, чуждестранни гости, презентации,...

Броени дни ни делят от старта на 18-те "Дни на предизвикателствата" (5 - 7 декември в кино "Люмиер") - фестивал на аутдор културата, екстремните спортове, планинския туризъм и застъпниците на природата. Организаторите от магазини "Стената" съветват феновете да побързат и закупят билети предварително.   В... прочети още »
28.11.202315:47

Първи паметник на Кирил и Методий в Испания гради училище...

Асоциация "Малага - България 2010", основател на първо българско неделно училище "Родина" - гр. Малага, получи окончателно разрешение от община Малага за изграждане на паметник на Светите братя Кирил и Методий.    Монументът, представляващ бронзов барелеф върху каменен фундамент, предстои да бъде издигнат в... прочети още »
23.11.202311:16

BG Market - разнообразни продукти от Европа

Верига супермаркети BG Market разполагат с 10 физически магазина на територията на гр. Благоевград и 1 в гр. Банско. Освен това разполагат с онлайн магазин, от който потребителят може да пазарува в цялата страна в зависимост от зоната, в която се намира.    Фирмата е изградила собствена транжорна, като предоставя на своите... прочети още »
14.11.202307:00

14 ноември - Световният ден за борба с диабета

Световният ден за борба с диабета (World Diabetes Day) е годишно събитие, което се провежда на 14 ноември. Този ден беше установен от Световната здравна организация (СЗО) и Международния диабет фонд (IDF) през 1991 година, с цел да увеличи осведомеността за диабета и да подчертае необходимостта от превенция и контрол на този сериозен... прочети още »
31.10.202309:52

"Дигитална раница" - национална платформа за...

Министерство на образованието и науката сключи договор за единна национална електронна платформа за образователни услуги и съдържание (ЕЕПОУС).    Целта на платформата е от една страна да даде на учителите мощен инструментариум, с помощта на който сами да създават съвременни и интересни интерактивни уроци, а от друга – да... прочети още »
30.10.202315:22

Деница Василева и Анна Тенева са големите победители в...

Деница Василева, ученичка в 10. клас в Първа английска гимназия и Анна Тенева, ученичка в 9. клас в 90. СУ "Генерал Хосе де сан Мартин", София са големите победители в ученическия конкурс-обучение "Работилница за творческо писане – Разкажи за София".    Това стана ясно по време на специална... прочети още »