„АРТ КИНОКЛУБ на ОТКРИТО" до НДК с допълнителна артистична програма

ПАЗАР за ИЗКУСТВО и КУЛТУРА „Human Thinks” представя допълнителна артистична програма към „АРТ КИНОКЛУБ на ОТКРИТО" до НДК.

Ето и пълната програмата е юли до септември:

Дата: 24 юли , събота, 10.00 до 16.00 ч.
ДЕТСКА РАБОТИЛНИЦА
Рисуване и приложно изкуство за деца
В рамките на един ден децата могат да открият своя талант в областта на визуалните изкуства: рисуване, изработка на кукли и др.
Преподавател: Валерия Цанкова – педагог и художник

Дата: 29 юли, четвъртък, 17.00 до 20.00 ч
„ЕКО АРТ”
Художествена интеракция
На живо, на мястото на събитието, художници и хора с талант във визуалните изкуства ще имат възможността, в рамките на няколко часа, да създадат заедно уникална по размер картина. Вместо платна ще се използват стари винили от външна реклама.

Дата: 28 август, събота, 11.00-19.00 ч.
„В ТЪРСЕНЕ НА ИЗГУБЕНОТО ИЗКУСТВО”
Интерактивна инсталация
В района на НДК се раздават на минувачите предварително подготвени карти с маршрути, с които хората могат да участват в реалити игра. Следвайки определени инструкции, участниците ще имат възможността да открият (и съответно спечелят) различни обекти на изкуството.

Дата: 9 септември, четвъртък, 16.00-19.00 ч.
ОТКРИТА РАБОТИЛНИЦА „ТЕСТ на СЕТИВАТА”
Уъркшоп за аромати и материи. Посетителите са поканени да тестват сетивата си – да познаят аромата, който усещат в непрозрачен съд и да отгатнат материя, която докосват със завързани очи. Ароматите и материите са разнообразни, приятни, понякога необичайни (напр. аромат на какао или нова книга, усещане за коприна или камък и т.н.).

Дата: 18 септември, събота, 11.00-16.00 ч.
РАЗМЯНА на ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
Социална инициатива
Предварително разгласена инициатива, в един ден всеки родител да може да донесе и съответно размени играчката, която детето му вече не иска, с друга. Възможност за младите родители с малки деца да разнообразят играчките им и да им намерят нови приятелчета.


Дата: 25-30 септември, 11.00-19.00 ч.
ИЗЛОЖБА
        3D картини, автор Валерия Цанкова
         Уникална по рода си изложба, на ръчно рисувани триизмерни картини. БГ публика за пръв път ще има възможността да види комбинация между творчеството на човешката ръка и новите технологии.


Дата: 25-30 септември, 16.00-19.00 ч.
WORKSHOP – OPEN AIR ART (как се прави улично изкуство)
Провеждане на практически семинари, свързани с изкуството но открито: арт инсталации, стрийт пърформънси и т.н.
В рамките на работилницата участниците ще научат: що е то Open Air Art; ще работят по тема и задачи с конкретни материали; ще имат възможността да изградят арт инсталация