Щастлива дата за сватба ли е 10.10.2010?

Очаква се много натоварена неделя за обредните домове в страната, като причината е в подреждането на 3 десетки в датата.

Според една част от нумеролозите числото 10 е олицетворение на целостта на Вселената, завършване на определена фаза и създаване на позитивна атмосфера, която способства за прогреса.
Други експерти в сферата на астрологията и нумерологията твърдят, че датата е прокълната. Ако искате щастлив семеен живот, не сключвайте брак на 10.10.2010 година, категорични са те.
Трите десетки ще донесат на бъдещето семейство единствено мъка, разочарование и сълзи, прогнозират астролозите. Според тях на този ден Меркурий ще е в четвъртата си ретроградна фаза за годината, което е най-лошият възможен ден за сключване на брак.

Все пак не всичко за влюбените, които са избрали съвпадението на цифрите е загубено. Утешителното е, че 10 октомври е неделя, а тя е смятана за най-хубавият ден за бракосъчетание. Неслучайно още в древността предците ни са се женили именно в последния ден на седмицата.

Ето и още любопитни новини за младоженците, първоначално в София. В 4 ритуални зали - Триадица, Красно село, Оборище и Студентска най - късно от началото на другата година сватбите ще могат да се предават чрез Интернет до всяко кътче на планетата. Това ще става чрез 25 лева такса, която предстои  да одобри  общинския съвет. Заплатилите такса за новата услуга ще получават парола, която ще изпращат на близките си по света, за да могат да и те да станат част от щастливото събитие.

И накрая една актуална статистика, която не ни изненадва с нищо - средната възраст, на която хората сключват брак е 30 години . Това е най-високата от близо век насам. Междувременно броят на сватбите е най-ниският през последния век, показват проучванията.
Все повече жени отлагат брака, а в някои случаи се отказват от него. Средната възраст, на която дамите тръгват към олтара е 30 години и нагоре. Според статистическите данни жените отлагат сватбата в името на успешната кариера. Втората причина е спестяването на пари за сватбеното тържество. Третата най - честа е очакването на идеалния партньор.  "Жените в момента се намират в магазин, пълен с възможности – образование, кариера или пътувания. За младите хора намирането на съпруг не е приоритет", твърдят специалистите. 

Коментари