Scorpions избраха Ахат за подгряваща група

Легендарните Scorpions, които очакваме на 25 октомври за последния им концерт в България, избраха родните рок ветерани Ахат да открият шоуто им на стадион "Академик-Плиска" от 19 ч., съобщиха организаторите.Шоуто в София е спирка от световното турне на групата "Get Your Sting and Blackout World Tour", с което легендарните немски рок музиканти се сбогуват със своите фенове и преустановяват концертната си дейност.

От трите предложения за съпорт от страна на организаторите, между които и една чуждестранна група, Scorpions избраха именно Ахат заради техния дългогодишен опит на родната и световна рок сцена. През 90-те години Ахат стават една от първите рокбанди от своето поколение, свирили на Запад. В историята на групата влизат гастроли в Холандия, Русия, Чехия, Корея, Югославия, Австрия и др., както и множество мащабни национални турнета.

От 1998 г. насам, изпълнителите на емблематичния хит "Черната овца" откриват лайфовете у нас на едни от най-големите имена в съвременната рок и метъл музика като Deep Purple, Whitesnake, Black Sabbath, Ronnie James Dio, Iron Maiden и др. Съвсем наскоро фронтменът на Ахат Звезди и издателство "Махалото" представиха в книжарница "Хеликон" българското издание на "Rock Your Life" , автобиографията на основателя на Scorpions Рудолф Шенкер, която е вече официално на българския книжен пазар.